Spenótos gnocchi parajos-csirkés raguval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A gnocchi-hoz:
-
200g burgonya116 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
10g spenót2 kcal
-
2g só0 kcal
A raguhoz:
-
120g csirkemellfilé144 kcal
-
60g spenót10 kcal
-
80g növényi tejszín201 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
14g kéksajt49 kcal
-
2g só0 kcal
-
75 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
868
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A gnocchi-hoz:
-
1000g burgonya578 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
12g só0 kcal
A raguhoz:
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
400g növényi tejszín1004 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
70g kéksajt247 kcal
-
11g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
4338
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A gnocchi-hoz:
-
34.5g burgonya20 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
1.7g spenót0 kcal
-
0.4g só0 kcal
A raguhoz:
-
20.7g csirkemellfilé25 kcal
-
10.3g spenót2 kcal
-
13.8g növényi tejszín35 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.4g kéksajt9 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
150
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2988.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 2110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 276.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2847 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6223 micro
Összesen
868
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 227.3 g
Zsír
-
Összesen 180.1 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 679 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14941.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 839 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 641 mg
-
Foszfor 2586 mg
-
Nátrium 10548 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 444.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1381.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1452 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 795 micro
-
Kolin: 823 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14237 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31114 micro
Összesen
4338
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 515.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 491 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1073 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
A gnocchi-hoz:
A raguhoz:
-
60 dkg csirkemellfilé
-
4 dl növényi tejszín
-
3 gerezd fokhagyma
-
7 dkg kéksajt
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A gnocchi-hoz:
- A gnocchi-hoz feltesszük főni a megpucolt krumplit, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
- Alaposan összetörjük a krumplit, hozzáütünk egy tojást, beletesszük a parajpürét, és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amíg gyúrható tésztát nem kapunk. Kb. 2 cm átmérőjű hengereket formázunk belőle (mint egy kígyó), kicsit lelapítjuk, majd felvagdossuk 3-4 cm-es darabokra. Villával csíkos mintát nyomunk bele, majd sós, forró vízben megfőzzük őket. Ha feljönnek a víz tetejére 1 percet még várunk, és kiszedjük őket.
- Összekeverjük a spenótos-csirkés raguval, és tálaljuk is.
A raguhoz:
- A csirkemellet kis kockákra vágjuk, olajon sütjük, pároljuk, amíg ki nem fehéredik, sózzuk.
- Ezután hozzátesszük a leveles spenótot és az apróra vágott fokhagymát, összefőzzük mindezt.
- Hozzáöntjük a Hulala Cucina főzőkrémet, és belemorzsoljuk a márványsajtot, még 10-15 percig rotyogtatjuk lassú tűzön, míg elolvad a sajt. Friss szerecsendiót reszelünk bele, és kész is.
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3883
- Feltöltés dátuma: 2013. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Igény szerint reszelt sajttal még meg lehet bolondítani. A spenót-márványsajt-fokhagyma hármas isteni ízkompozíciót alkot.