r
Nosalty Logó

Spenótos gnocchi parajos-csirkés raguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos gnocchi parajos-csirkés raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gnocchi-hoz:

A raguhoz:

Összesen 868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gnocchi-hoz:

A raguhoz:

Összesen 4338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gnocchi-hoz:

A raguhoz:

Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2988.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    2110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2847 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6223 micro
Összesen 868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.3 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14941.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    2586 mg
  • Nátrium
    10548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31114 micro
Összesen 4338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A gnocchi-hoz:

A raguhoz:

Elkészítés

A gnocchi-hoz:

  1. A gnocchi-hoz feltesszük főni a megpucolt krumplit, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Alaposan összetörjük a krumplit, hozzáütünk egy tojást, beletesszük a parajpürét, és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amíg gyúrható tésztát nem kapunk. Kb. 2 cm átmérőjű hengereket formázunk belőle (mint egy kígyó), kicsit lelapítjuk, majd felvagdossuk 3-4 cm-es darabokra. Villával csíkos mintát nyomunk bele, majd sós, forró vízben megfőzzük őket. Ha feljönnek a víz tetejére 1 percet még várunk, és kiszedjük őket.
  3. Összekeverjük a spenótos-csirkés raguval, és tálaljuk is.

A raguhoz:

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, olajon sütjük, pároljuk, amíg ki nem fehéredik, sózzuk.
  2. Ezután hozzátesszük a leveles spenótot és az apróra vágott fokhagymát, összefőzzük mindezt.
  3. Hozzáöntjük a Hulala Cucina főzőkrémet, és belemorzsoljuk a márványsajtot, még 10-15 percig rotyogtatjuk lassú tűzön, míg elolvad a sajt. Friss szerecsendiót reszelünk bele, és kész is.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3883
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igény szerint reszelt sajttal még meg lehet bolondítani. A spenót-márványsajt-fokhagyma hármas isteni ízkompozíciót alkot.

Hozzávalók

A gnocchi-hoz:

A raguhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...