Spenótos-fetasajtos táskák
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
372
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2220
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1510.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 799 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2705 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5892 micro
Összesen
372
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.4 g
Zsír
-
Összesen 108.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 573 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9060.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 2288 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1571 mg
-
Nátrium 4794 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 496.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1927 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 1408 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 716 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 574 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 16233 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35349 micro
Összesen
2220
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 795.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1425 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3104 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spenótleveleket megfosztjuk száruktól, majd alaposan megmossuk.
- Felhevítjük az olívaolajat, és hozzáadjuk a spenótleveleket, és kissé megfonnyasztjuk, majd félretesszük hűlni.
- Ezután a spenótlevelekből kicsavarjuk a vizet, majd apróra összevágjuk.
- A felaprított leveleket hozzákeverjük a feta sajthoz, belereszeljük a fokhagymát, és ha szükséges, akkor sózzuk, de a feta sajt önmagában is elég sós.
- A réteslapokat kitekerjük, majd 4-4 lapra szétszedjük, és három egyforma szélességű csíkra vágjuk. A csíkokat hosszában letesszük magunk elé az asztalra. A jobb felső sarkában háromszög alakban megtöltjük, ráhajtjuk a mellette lévő tésztaháromszöget, majd az alsó oldalánál behajtjuk. Egészen addig hajtogatjuk az így kapott háromszöget, amíg el nem fogy a tészta, a maradékot pedig levágjuk.
- A kész batyukat felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 30-35 perc alatt barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 553
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 27228
- Feltöltés dátuma: 2014. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Melegen és hidegen egyaránt kiváló, de vigyázzunk, mert annyira tökéletesen szép lesz, hogy a végén meggyanúsítanak majd, hogy a pékségből hoztuk! Segítséget a hajtogatáshoz ide kattintva találtok!