r
Nosalty Logó

Spenótos-csirkés spagetti olasz módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mia.
Spenótos-csirkés spagetti olasz módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3054 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2934.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    1155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    893 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1050 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    10585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    22245 micro
Összesen 1527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5868.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    2310 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1847 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2099 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    21170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    44490 micro
Összesen 3054 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    225 micro
  • Lut-zea
    1906 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, megszabadítjuk a bőrétől (aki szereti, hagyhatja, de sok olajat használunk, túl zsíros lenne), kicsontozzuk, felvágjuk apró darabokra, és bő olajban elkezdjük sütni.
  2. Közben apróra vágjuk a paradicsomot, és ha félig átsült a hús, hozzáadjuk a gombával együtt (természetesen a konzervlé nélkül).
  3. Mindezek együtt elég sok levet eresztenek, legalább a felét elfőzzük. Mire elfő a nagyja, a hús is átfő, ekkor hozzáadjuk a spenótot. Én fel szoktam vágni a nagyobb leveleket, és maréknyi adagonként keverjük bele. Kevergessük folyamatosan, hogy ne égjenek le se a levelek, se a hús.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és egy pár percig hagyjuk összefőni az ízeket, de még mielőtt teljesen elfőne alóla a víz, vegyük le a tűzről, nehogy az utolsó pillanatban égjen oda.:)
  5. Az előre kifőzött spagetti tésztával összekeverjük, és találhatjuk is, ízlés szerint egy kis friss bazsalikom feldobhatja még jobban, de abszolút nélkülözhető.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3483
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy saját recept, amit az olasz barátaimtól ellesett olajostészta-alapra készítettem el, nem kell hozzá semmilyen tejfölös vagy paradicsomszószos alap.... Isteni finom így is :)  A csirkének más-más részeiből is készíthetjük, de én a felső csirkecombra esküszöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...