r
Nosalty Logó

Spenótos csirkemell Petruskától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petruska
Spenótos csirkemell Petruskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8784 micro
Összesen 494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2048.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1082 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    701 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17569 micro
Összesen 987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2244 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Liszttel megszórjuk a szeleteket.
  2. A spenótleveleket kevés sós vízben kissé megfonnyasztjuk, lecsepegtetjük.
  3. Egy serpenyőben kevés vajat és olajat hevítünk. A hússzeleteket hirtelen megsütjük. Ha már mindkét oldaluk szép piros, kivesszük egy tányérra.
  4. A serpenyőbe tesszük a spenótot, a zúzott fokhagymát. A keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, majd a tejszínhez adjuk, és a spenótra öntjük. Ha nagyon nagyok a levelek, akkor előtte kisebbre vágjuk. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, és a hússzeleteket is tegyük vissza pár percre a spenótos mártásba.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2765
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Ajánló

Ha nincs friss spenótunk, mirelitben is láttam már "leveles" spenótot. Vagy pürét is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos csirkemell Petruskától
Petruska 61 recept

A kertben leszedtem a spenótot, de nem volt egy főzeléknyi adag. Ezt sikerült készítenem belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...