r
Nosalty Logó

Spenótos csirkemell Maritól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
mari
Spenótos csirkemell Maritól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 618 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2466 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5085 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10979 micro
Összesen 618 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4803.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    731 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2375 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43915 micro
Összesen 2466 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3341 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst besózzuk a sült csirkés fűszersóval.
  2. Megsütjük olajban és tepsibe tesszük (vagy jénaiba).
  3. Összerottyantjuk a (mélyhűtött) spenótot a tömlős sajttal, bele a tejszín, ízlés szerint só, bors, fokhagyma, szerecsendió.
  4. Ráöntjük a husira, a tetejére a reszelt sajtot tesszük.
  5. Sütőbe tesszük, és kb. 15 perc múlva kész.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2999
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki nem szereti a spenótot, az is élvezi ezt az ételt! Gyakorlatból tudom, bátran próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...