r
Nosalty Logó

Spenótos burgonya Szintiminti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szintiminti
Spenótos burgonya Szintiminti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2642 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    529 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13197 micro
Összesen 920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7926.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1962 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    3374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1365.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2371 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    1588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    783 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39591 micro
Összesen 2759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1777 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk, és sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük, és az olajjal kikent tepsibe tesszük, eligazítjuk a burgonyákat. Elkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A spenótot felengedés nélkül, fagyasztott állapotban 1 dl forrásban lévő vízbe tesszük (még tehetünk hozzá egy kis vizet, ha kevésnek látjuk), és fedő alatt megpároljuk, amíg teljesen fel nem olvad a spenót.
  3. Majd a fokhagymákat lereszeljük, és belekeverjük a spenótba. Mehet bele az tejszín is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, kóstoljunk is. Pár percig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
  4. A bacont megsütjük kevés olajon. Ha kész, ráöntjük a tepsiben lévő burgonyára úgy, hogy jusson mindenhova a szalonnából.
  5. Ezután a szalonnás burgonyára öntjük a spenótos szószt, kicsit összekeverjük, majd ráreszeljük a sajtot.
  6. 180 fokon megsütjük a sajt pirulásáig. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 965
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 19.

Ajánló

Tésztával is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintiminti 5 recept

Párom kedvence ez a recept, ami készülhet tésztával is, de nálunk a burgonyával készülő jobban ízlett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...