Spenótfőzelék Venala konyhájából
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 99.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 392 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4563 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9891 micro
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2094.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 766 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 672 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 396.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1644 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1568 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 670 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18254 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39564 micro
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2210 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4790 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Fagyott állapotban lassú tűzre feltesszüka spenótota tejbe,és beledaraboljuka fokhagymát.
- Amikor már kiolvadt a spenót, és folyékony a szósz, akkor hozzátesszüka sót és a borsot, esetleg pici ételízesítőt.
- A zsemlét kis kockára vágjuk,és leöntjükegy pici tejjel, hogy jól megszívja magát, majd ezt beledobjuka spenótba, és botmixerrel vagy kézi habverővel eldolgozzuk.
- Amikor már késznek látszik, akkor a tejfölt elkeverjükegy evőkanál liszttel, és ezzel behabarjuka spenótot.
- Még egy pár percig főzzük,és kész is.:)
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10405
- Feltöltés dátuma: 2013. július 27.
Ajánló
Ha vegetáriánus napot tartunk, akkor ajánlom hozzá a főtt vagy a tükörtojást. Nálunk rántott hal volt a párja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Igyekszem mindenféle vitaminból és ásványi anyagból az asztalra tenni. Spenót kitűnő forrása a következő anyagoknak: K-vitamin, A-vitamin, mangán, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium, kálium és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin. Ezen kívül ismert forrása az omega-3 zsírsavaknak, niacinnak és szelénnek. Az én párom borzasztó válogatós, vagyis inkább a csak húsevés híve. Úgy gondolom, hogy kis fantáziával mindent el lehet készíteni úgy, hogy isteni legyen, csak egy kis fantázia kell hozzá. A spenót vásárlásakor már megkaptam, hogy ő azt bizony nem eszi meg. De a végeredmény nagyon ízlett neki. A maradék spenótot tésztával összekevertem, és ez volt a másnapi köret.:) Jó étvágyat!