adag
Előkészítés
perc
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
Összesen
266
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
Összesen
1069
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 738.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1027 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2196 micro
Összesen
266
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 101.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2952.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 1028 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 999 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 92 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 401 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8785 micro
Összesen
1069
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1085.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 378 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1510 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3230 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spenótot megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk és lecsöpögtetjük róla vizet.
- A fokhagymát megpucoljuk, a fenyőmagot pedig szárazon felhevített serpenyőben illatosra pirítjuk. A spenóthoz hozzáadjuk a fenyőmagot, a fokhagymát és a parmezánt, botmixerrel pépesítjük és összekeverjük. Lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat is. Végül sóval és borssal ízesítjük.
- Receptkönyvben: 459
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 77876
- Feltöltés dátuma: 2008. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A klasszikus, genovai recept szerint a pesto bazsalikomból készül. Egyre inkább elterjedni látszanak azonban a különféle variációk pestora: ma nem lepődünk már meg a petrezselyem pesto, koriander pesto és a rukkola pesto hallatán sem. Bármilyen fűszernövényből vagy alapanyagból készítsük is, egy a lényeg: a sűrű állagú, aromadús végeredmény. Az én pesto variációm bébi spenótból készült. A pesto legkézenfekvőbb és legegyszerűbb felhasználási módja a pestos tészta. Ezen kívül készíthetünk még vele halas, szárnyas fogásokat és tehetjük szendvicsekre is.