r
Nosalty Logó

Spenót lencsével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Spenót lencsével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    4455 micro
Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    724 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    9116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    17819 micro
Összesen 1201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    361 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, leszűrjük. A vajat megolvasztjuk, közepes lángon megpirítjuk rajta a hagymát aranybarnára.
  2. Hozzáadjuk a kurkumát és a garam masalát, jól összekeverjük. Rádobjuk a lencsét, ízlés szerint sózzuk, és alacsony lángon, kevergetve 8-10 percig sütögetjük.
  3. Hozzáadjuk a mozsárban megtört római köményt és a felkockázott paradicsomot, további 3-4 percig kevergetve főzzük.
  4. Ráöntjük a vizet (én ezt részletekben szoktam, nem egyszerre zúdítom rá), és a lencse puhulásáig főzzük (kb. 25-30 perc).
  5. Egy másik serpenyőben forró olajon megpirítjuk a mustármagot. Amikor pattog, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, és tovább pirítgatjuk.
  6. Hozzáadjuk a jól megmosott, lecsöpögtetett spenótleveleket, pár percig keverjük, amíg összeesik. Miután levet ereszt a spenót, szűrőkanállal szedjük ki és adjuk a lencséhez a leveleket. Pár percet még együtt főzzük őket.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6847
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 12.

Ajánló

Bonyolultabb leírni, mint megfőzni. Aki csípősebben szereti, adhat még hozzá apróra vágott, friss zöld chili paprikát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenót lencsével
Pogácsa 391 recept

Étteremben ettem először, nagyon ízlett. Addig keresgéltem a neten, amíg az Asha jóga oldalán rá nem találtam erre a receptre. Csak nagyon kicsit variáltam rajta. Már többször elkészítettem, mindig nagy sikere van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...