r
Nosalty Logó

Spenót kenyérmentesen Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Spenót kenyérmentesen Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19885 micro
Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8849.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    6879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    3130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1313 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36457 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79539 micro
Összesen 903 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3043 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6639 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a fokhagyma gerezdeket.
  2. A zsírból és a lisztből közepes sűrűségű rántást készítünk úgy, hogy a fokhagyma gerezdeket is belenyomjuk.
  3. Ha már rózsaszínű a rántásunk, beleöntjük a hideg tejet, és elkeverjük.
  4. Beletesszük a mirelit spenótokat, 2 kk sóval megszórjuk (a só hatására könnyebben olvad ki).
  5. Közepes lángon folyamatosan kevergetve kiolvasztjuk/főzzük.
  6. Ha kiolvadt, még kb. 10 percet kavargatva tovább főzzük. Érdemes kevergetni, mert különben fröcskölni fog.
  7. Beleütjük az első tojást, gyorsan elkeverjük, kb. 1 perc után beletesszük a másikat is, szintén gyors mozdulatokkal elkeverjük. A tojásoktól a spenót krémes állagot kap.
  8. Kb. 3-4 percig főzzük még. Akkor vagyunk készen, ha apró fehér "foszlányokat" látunk.
  9. Megízesítjük sóval és cukorral. A receptben az általam használt mennyiség van, de ez ízlés kérdése, mi édesebben szeretjük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 50872
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Tehetünk rá sült virslit, kemény tojást, tükörtojást, tojáspörköltet, sertéspörkölt maradékot, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig gondolkoztam azon, hogy az 1001. spenótot érdemes-e feltennem az oldalra. Aztán az utolsó lökést egy recept adta meg, ami vízben volt főzve, és búzadarás + kenyeres is volt. Tudom, hogy mindenki így-úgy ízesíti, de nem értem, hogy az egyébként rettentően vizes mirelit spenótot, miért kell vízben főzni, a vizet tovább vizezni. Laktózérzékenység esetén is van megfelelő tej. A kenyérféléktől, zsemlemorzsától meg egyenesen elvesztem a hajam. Eszembe jut anyósom vízzel főzőtt,  zsemlével, kenyérrel dúsított spenótja, amikor a számba került a kenyérdarab...., mint a hajdan volt iskolai menza.... Brrrrrrrrr. Ma ez volt az ebéd. Rájöttem, hogy aki még nem csinált sosem, annak nem egyszerű spenótot főzni. A rutinosoknak könnyű feladat, a kezdőknek picit nehéz. Az ízesítésnél a cukor, só mennyiséggel kell "játszani", hogy az valóban ízletes legyen a végén. Mindig érzésre teszem bele, most kivételesen kiméricskéltem az összetevőket. Mielőtt bárki hiányolná a borsot, én nem szoktam beletenni, de természetesen lehet borsozni is. A főzési időt elfelejtettem megnézni, kb. 30-40 perc alatt lettem kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...