Spenót kenyérmentesen Gabystól
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
225g spenót37 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
13g tej7 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
900g spenót149 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
50g tej28 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
16g só0 kcal
-
40g cukor155 kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
75.1g spenót12 kcal
-
2.5g sertészsír23 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4.2g tej2 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2212.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 1720 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 169.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 799 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 782 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9114 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19885 micro
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8849.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 783 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 535 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 6879 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 677.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3194 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 3130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1313 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36457 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79539 micro
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 738.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3043 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6639 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Megpucoljuk a fokhagyma gerezdeket.
- A zsírból és a lisztből közepes sűrűségű rántást készítünk úgy, hogy a fokhagyma gerezdeket is belenyomjuk.
- Ha már rózsaszínű a rántásunk, beleöntjük a hideg tejet, és elkeverjük.
- Beletesszük a mirelit spenótokat, 2 kk sóval megszórjuk (a só hatására könnyebben olvad ki).
- Közepes lángon folyamatosan kevergetve kiolvasztjuk/főzzük.
- Ha kiolvadt, még kb. 10 percet kavargatva tovább főzzük. Érdemes kevergetni, mert különben fröcskölni fog.
- Beleütjük az első tojást, gyorsan elkeverjük, kb. 1 perc után beletesszük a másikat is, szintén gyors mozdulatokkal elkeverjük. A tojásoktól a spenót krémes állagot kap.
- Kb. 3-4 percig főzzük még. Akkor vagyunk készen, ha apró fehér "foszlányokat" látunk.
- Megízesítjük sóval és cukorral. A receptben az általam használt mennyiség van, de ez ízlés kérdése, mi édesebben szeretjük.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 50949
- Feltöltés dátuma: 2012. november 12.
Ajánló
Tehetünk rá sült virslit, kemény tojást, tükörtojást, tojáspörköltet, sertéspörkölt maradékot, stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Sokáig gondolkoztam azon, hogy az 1001. spenótot érdemes-e feltennem az oldalra. Aztán az utolsó lökést egy recept adta meg, ami vízben volt főzve, és búzadarás + kenyeres is volt. Tudom, hogy mindenki így-úgy ízesíti, de nem értem, hogy az egyébként rettentően vizes mirelit spenótot, miért kell vízben főzni, a vizet tovább vizezni. Laktózérzékenység esetén is van megfelelő tej. A kenyérféléktől, zsemlemorzsától meg egyenesen elvesztem a hajam. Eszembe jut anyósom vízzel főzőtt, zsemlével, kenyérrel dúsított spenótja, amikor a számba került a kenyérdarab...., mint a hajdan volt iskolai menza.... Brrrrrrrrr. Ma ez volt az ebéd. Rájöttem, hogy aki még nem csinált sosem, annak nem egyszerű spenótot főzni. A rutinosoknak könnyű feladat, a kezdőknek picit nehéz. Az ízesítésnél a cukor, só mennyiséggel kell "játszani", hogy az valóban ízletes legyen a végén. Mindig érzésre teszem bele, most kivételesen kiméricskéltem az összetevőket. Mielőtt bárki hiányolná a borsot, én nem szoktam beletenni, de természetesen lehet borsozni is. A főzési időt elfelejtettem megnézni, kb. 30-40 perc alatt lettem kész.