r
Nosalty Logó

Spenót főtt tojással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
birodalmi légimarsall
Spenót főtt tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Spenót elkészítése

Főtt tojás

Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Spenót elkészítése

Főtt tojás

Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Spenót elkészítése

Főtt tojás

Összesen 60 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20007 micro
Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3643.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    3130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1360 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36457 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80026 micro
Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2294 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5036 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Spenót elkészítése

Főtt tojás

Elkészítés

Spenót elkészítése

  1. Egy lábosban fokhagymás rántást készítünk: felolvasztjuk a zsírt, beledobjuk az apróra vágott/reszelt fokhagymát és mielőtt még a fokhagyma megbarnulna, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a lisztet.
  2. Óvatosan, folyamatosan kavarva, hogy csomómentes legyen, hozzáöntjük a tej felét.
  3. Visszarakjuk a fazekat a tűzre, beletesszük a fagyasztott spenótot, és nyakonöntjük a maradék tejjel. Sózzuk-borsozzuk is.
  4. Időnként megkeverve, hogy oda ne kapjon, addig melegítjük, míg fel nem olvad a fagyott spenót.

Főtt tojás

  1. A tojásokra egy fazékban annyi vizet öntünk, amennyi ellepi őket.
  2. Felforraljuk a vizet.
  3. A forrás megkezdésétől számolva legalább 10 percig hagyjuk még a tűzön.
  4. Leöntjük a főzővizet, hideg vízzel pótoljuk, és meghámozzuk a tojásokat.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 222
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
birodalmi légimarsall 3 recept

Hozzávalók

Spenót elkészítése

Főtt tojás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...