r
Nosalty Logó

Spárgával töltött mázas marhatekercsek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Spárgával töltött mázas marhatekercsek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A marhatekercsekhez:

A páchoz

Összesen 417 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A marhatekercsekhez:

A páchoz

Összesen 1661 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A marhatekercsekhez:

A páchoz

Összesen 113 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 417 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5270.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    2715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1003.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 1661 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A marhatekercsekhez:

A páchoz

Elkészítés

A marhatekercsekhez:

  1. Kezdjük a spárga blansírozásával. Egy mély serpenyőben vizet forralunk. Adjuk hozzá a spárgát, és mindössze 3 percig főzzük. Tegyük át jeges vízbe, és pár percig hagyjuk lehűlni.
  2. A steaket nagyon vékony szeletekre vágjuk. De tényleg vékony legyen, hiszen fel kell majd tekernünk őket. Ha már előre szeletelt steakkel dolgozunk, minden steakszeletet vízszintesen kettévágunk. Egy húskalapács segítségével maximum 1,5 cm vastagságúra klopfoljuk a szeleteket, ideális esetben 15 cm hosszúságúra.
  3. Helyezzünk két szelet marhahúst egy darab műanyag fóliára (folpackra) úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ezután helyezzünk három spárgalándzsát a marhaszeletekre, és tekerjük fel a rövidebb végétől a műanyag fólia segítségével. Csavarjuk össze szorosan mindkét végét, és tegyük a tekercseket 1 órára a hűtőszekrénybe. Ismételjük meg ezt a folyamatot a maradék marhahússal és a spárgával.
  4. Nagyon óvatosan hámozzuk le a fóliát a spárgával töltött marhatekercsekről, majd egy nagyon tálba téve őket, öntsük hozzá a pácunkat. 2 órára a hűtőbe tesszük. Nyilván az a legjobb, ha a pácban teljesen elmerülnek a tekercsek, ha nem, akkor érdemes többször megforgatni és/vagy rákanalzni a pácot.
  5. Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben közepesen magas lángon. Adjuk hozzá a marhahúst, és minden oldalát 5 percig süssük, vagy amíg megpirul. Adjuk hozzá a pácot, és pároljuk 2 percig, vagy amíg a pácléből egy sűrűbb mártást nem kapunk.
  6. Tegyük át a marhahústekercseket egy vágódeszkára, ha szeretnénk, szeleteljük fel mindegyiket. Tálaláskor kanalazzuk rá a serpenyőben lévő, besűrűsüdött pácot.

A páchoz

  1. A pác elkészítéséhez keverjük össze az összes hozzávalót egy kancsóban. Alaposan keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon, majd tegyük félre. Ha nem jutunk szakéhoz (leginkább az ázsiai üzletekben, nagyobb hipermarketekben vagy italdiszkontokban érhető el), használjunk rizsecetet, ebben az esetben viszont növeljük a hozzáadott porcukor mennyiségét, mivel jóval savanykásabb az alapíze.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 449
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgával töltött mázas marhatekercsek
Hering András 182 recept

Kevés dolog illik jobban a marhahúshoz, mint a spárga. Ezt az alapképletet szem előtt tartva – steak és spárga párosával – hoztam a receptet a Hardie Grant Books gondozásában megjelent Izakaya című japán szakácskönyvből. Az izakaya fogalma magyarul japán bisztrót jelent, olyan italozókat, ahol ételeket is adnak, egyszerű fogásokat, étvágygerjesztő falatokat, vagy inkább ivásra serkentő snackeket. Bárpultnál, asztalnál, vagy tatamin ülve, teljesen mindegy, és ami olyan bisztrós, hogy táblára is ki vannak írva a fogások.És ha már párosításról beszélünk, hasznos és könnyen kivitelzhető instrukció, hogy az izakaya fogásokhoz a legtökéletesebb kísérő a sör. A receptúrához fontos információ, hogy mindenképpen olyan marhahúst válasszunk, ami megfelelő pörköléshez és pároláshoz és grillezésre is alkalmas. Erre a legjobb választás a rump steak. Ez a hús a marha fartő részén található, közvetlenül a lapos hátszín szomszédságában. Sovány húsról van szó, jellemzően finom zsírszövetével és jellegzetes ízével kitűnik.

Hozzávalók

A marhatekercsekhez:

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...