Spárgával töltött csirkemell zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
esztersilver
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
100g zöldspárga14 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
25g cukkini4 kcal
-
12 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
-
125g újkrumpli77 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Összesen
604
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
400g zöldspárga56 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
49 kcal
-
368g zöldhagyma71 kcal
-
500g újkrumpli308 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
2416
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
32.3g csirkemellfilé39 kcal
-
14.4g zöldspárga2 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
3.6g cukkini1 kcal
-
2 kcal
-
13.2g zöldhagyma3 kcal
-
18g újkrumpli11 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
2.2g vaj15 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
7.2g főzőtejszín9 kcal
Összesen
87
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1151.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 666 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 471.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1512 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1704 micro
Összesen
604
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 230.8 g
Zsír
-
Összesen 113.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 856 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4605.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 2664 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1886.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1220 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 403 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 660 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 914 mg
-
Retinol - A vitamin: 674 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 6049 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6817 micro
Összesen
2416
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg zöldspárga
-
1 ek citromlé
-
10 dkg cukkini
-
4 db zöldhagyma
-
0.5 kg újkrumpli
-
2 ek olívaolaj
-
6 dkg vaj
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, lapjára kettévágjuk.
- A spárgát meghámozzuk, fás végeit levágjuk. Sós, forrásban levő vízbe beletesszük a citromlevet és a spárgát. Nem túl intenzíven főzzük 3-4 percig, majd a spárgát hideg vízbe átszedjük. A spárgalevet félretesszük.
- A hússzeleteket kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, és minden szeletre teszünk 2-3 szál spárgát, kettévágva. A húsokat feltekerjük, és megtűzzük fogvájóval (én pluszba még baconnel is betekertem). A maradék spárgákat 3-4 részre vágjuk, és félretesszük.
- A többi zöldséget megtisztítjuk. A burgonyát kevés sós vízben megfőzzük. A cukkinit, a paprikát 5 cm hosszú,c eruzavastagságú darabokra vágjuk. A hagymát elfelezzük, és szintén 5 cm hosszúra vágjuk.
- Serpenyőben a fele vajon forrón megfuttatjuk a cukkinit és a paprikát, majd rátesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk a félretett spárgával, meg a petrezselyemmel.
- Az olajat a maradék vajjal felforrósítjuk, a töltött húsokat kíméletesen megsütjük benne. Kivesszük, az edénybe beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. A húst a zöldségekkel és a mártással tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 234
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 50485
- Feltöltés dátuma: 2011. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
esztersilver
68 recept
A héten olvastam ezt a receptet valamelyik újságban, én annyit változtattam rajta, hogy a húsokat baconnel becsavartam, nagyon jó lett így is. A fényképen nem látható a zöldségköret, de nagyon ízletes volt az is.