r
Nosalty Logó

Spárgatök-lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgatök-lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 9 db lepényhez

Összesen 582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 9 db lepényhez

Összesen 1747 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 9 db lepényhez

Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2583.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1384 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3112 micro
Összesen 1747 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A 9 db lepényhez

Elkészítés

A 9 db lepényhez

  1. A sütőt előmelegitjük 200 fokra, közben a tököt felezzük, eltávolitjuk a magját, kívülről a héját egy villával megszúrkáljuk.
  2. Kb. 35 perc alatt megsütjük - vágott felével lefelé állítva a tepsin -, ne legyen teljesen puha, még úgyis sülni fog a serpenyőben.
  3. Hagyjuk hűlni, majd ha már langymeleg, egy villával kiszedjük a tök húsát, és hozzákeverjük a tojást,a reszelt sajtot, a darabolt hagymát (zöldjével együtt),és a lisztet(fokozatosan adagoljuk,a nedvesség tartalomhoz igazitva). Ízesitjük sóval és borssal ízlés szerint.
  4. Olajat hevitünk,majd halmokat teszünk a serpenyőbe, kanál hátuljával lelapítjuk, oldalanként 2-3 perc alatt közepes hőmérsékleten megsütjük, tejföllel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10962
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Ajánló

Más fűszerekkel is nagyon finom,pl oreganoval,chili pehellyel,cayenne borssal,de a sajtot is le lehet cserélni pl. fetára. Édes változathoz a cukron kivül,fahéj,és ricotta passzol.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem egy majdnem 2 kg-os spárgatököt, gondoltam, az egyik felét megsütöm lepénynek, a másikat pedig....hmm....majd még kitalálom, mi legyen vele.

Hozzávalók

A 9 db lepényhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...