r
Nosalty Logó

Spárgaszószos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spárgaszószos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Spárgaszósz

Roston csirke

Összesen 684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Spárgaszósz

Roston csirke

Összesen 2735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Spárgaszósz

Roston csirke

Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3336.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1587 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    673 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    4337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6229 micro
Összesen 2735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Spárgaszósz

Roston csirke

Elkészítés

Spárgaszósz

  1. A spárgát alaposan megmossuk és megpucoljuk. A végeit késsel levágjuk. 2-3 cm hosszúságúra daraboljuk.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított spárgát. Sózzuk, borsozzuk, és a felaprított petrezselymet is hozzáadjuk. Só helyett házi vegetával még finomabb. Felöntjük vízzel, épp, hogy ellepje, majd 10-15 percig (minél frissebb a spárga, annál hamarabb megvan) puhára főzzük.
  3. Miután megpuhult a spárga, hozzáadjuk a liszttel összekevert tejszínt, és szósz állagúra sűrítjük.

Roston csirke

  1. Megmossuk a csirkemelleket, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Besózzuk, beborsozzuk, majd fokhagymás tejbe áztatjuk. 1 órát hagyjuk hűtőben állni.
  3. Lecsöpögtetjük, majd olajon hirtelen kisütjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9914
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 10.

Ajánló

Petrezselymes újkrumplival tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámtól tanultam ezt a receptet. Sosem szerettem a spárgát, de anyukám amikor ezt főzte, mindig bele-bele kóstoltam. Először csak a szószt, amiből kipiszkálgattam a spárga darabokat. Aztán legközelebb már a darabkákat is megeszegettem. Most meg már ott tartok, hogy ez az egyik kedvenc ételem. :)

Hozzávalók

Spárgaszósz

Roston csirke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...