r
Nosalty Logó

Spárgás rizsköret

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jolimami
Spárgás rizsköret
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2816 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    1804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 1343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon kb 1 percig kevergetve megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű (kb. 4,5 dl) forró vízzel.
  2. Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk az ízesítő kockát. Magas hőfokon felforraljuk, egyszer átkeverjük, majd minimálisra csökkenve a hőfokot, lefedve 15 percig pároljuk. Többször nem keverjük meg.
  3. A spárgát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és minimális sóval, 1 teáskanálnyi cukorral ízesített vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük.
  4. Leszűrjük, és a rizshez keverjük.
  5. Ízlés szerint szerecsendióval és borssal fűszerezzük, vékonyan kiolajozott jénaiba terítjük, tetejét megszórjuk a sajttal, és magas hőfokon ráolvasztjuk, megpirítjuk tetején a sajtot.
  6. Sültek mellé, köretként kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5316
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Ajánló

Húsmentes ételként is el tudom képzelni, leginkább céklasalátával. Zöldspárgával mutatósabb és egyszerűbb is, mivel ezt a spárgafajtát nem kell meghámozni. Maradék rizs felhasználására is alkalmas. A spárga kicsit ellensúlyozza a rizs magas szénhidráttartalmát és glikémiás indexét. Ebben a mennyiségben készítve a teljes szénhidrátmennyiség 168 g.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás rizsköret
Jolimami 45 recept

Már megjelent a friss spárga, de a kamrapolcon találtam még egy üveg tavalyi spárgát, gyorsan elhasználtam. Az utolsó megspórolt, saját készítésű spárgakonzervemnek minden évben ez a sorsa... Üde kísérője lett a grillcsirkének.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...