r
Nosalty Logó

Spárgás rizottó Szabó Noémitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
Spárgás rizottó Szabó Noémitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 971 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1939 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    339 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 971 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    678 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 1939 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga alsó részét letördeljük, megmossuk. A zöldspárgát nem kell meghámozni! Ujjpercnyi darabokra vágjuk.
  2. Feltesszük főzni 1 ek cukros, kevés sós vízbe. A zöldspárgának kb. 7 perc kell. Ez bőven elég, mert a rizottóval még főg főni! Leszűrjük a vizet róla, félretesszük.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon elkezdjük üvegesre pirítani! Beletesszük a rizst. Kicsit együtt pirítjuk.
  4. Ráöntjük a fehérbort. Rátesszük a fedőt, pár pillanatig forraljuk, míg el nem fő alóla a bor.
  5. A húslevest lassan adagoljuk hozzá. Nem kell egyszerre az összeset.
  6. A spárgát is beletesszük. Rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  7. Sűrűre főzzük. Ráöntjük a citrom levét.
  8. Utolsó lépésként a tejszínnel sűrítjük.
  9. Egyet forralunk rajta, és kész. Ha nem elég sós, lehet utánaízesíteni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5046
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás rizottó Szabó Noémitől
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Keményítő napra készült, az a kicsi tejszín igazán semmi! De ahogy gondolom, simán el is hagyható! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...