Spárgás quiche rétestésztában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
25g réteslap74 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
420g zöldspárga59 kcal
-
2g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
Összesen
680
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
50g réteslap148 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
840g zöldspárga118 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
Összesen
1361
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
3.8g réteslap11 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
7.6g főzőtejszín10 kcal
-
7.6g tejföl15 kcal
-
64g zöldspárga9 kcal
-
0.2g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.8g ementáli sajt15 kcal
Összesen
104
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 52.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1200.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 403.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 580 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 1445 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2340 micro
Összesen
680
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 104.9 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2401.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 865 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 972 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 806.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 259 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 915 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 2891 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4679 micro
Összesen
1361
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
6 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
- A rétestészta lapokat megkenjük olvasztott vajjal, félbe, majd negyedbe hajtjuk, közben minden réteget megvajazva. A négyrétegű tésztát beleigazítjuk egy gondosan kivajazott kis sütőtálba (10 cm átmérőjű).
- A spárgát megmossuk, megszárítjuk, alsó végét letörjük, a többi zsenge részt kb. 4 cm-es darabokra vágjuk, a tésztára helyezzük. (Nem főztem, mert annyira zsenge volt, hogy nem láttam szükségét.)
- A snidlinget is kb. ekkorára vágva, a spárga után küldjük.
- A tojásokat a tejszínnel és tejföllel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendiót teszünk bele. Végül belekeverjük a reszelt sajtot is, és felét-felét a spárgával telt sütőtálba öntjük.
- A tálakat egy 2 cm-ig vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe toljuk.
- Ha megsültek, a tűzhelyet elzárjuk, a sütőajtót résnyire nyitjuk, úgy hűtjük 5 percig, aztán már kivehető.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 10x2
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1782
- Feltöltés dátuma: 2012. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Gyönyörű, zsenge spárgákat vásároltam. Családom nincs itthon, így elkészíthettem ezt a kis falatot, amit ők nem szeretnének. Egy kis tálnyi éppen elég egy főre. Nem dorbézolós adag, de jól lehet vele lakni.