r
Nosalty Logó

Spárgás quiche rétestésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Spárgás quiche rétestésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1445 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2401.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2891 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4679 micro
Összesen 1361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rétestészta lapokat megkenjük olvasztott vajjal, félbe, majd negyedbe hajtjuk, közben minden réteget megvajazva. A négyrétegű tésztát beleigazítjuk egy gondosan kivajazott kis sütőtálba (10 cm átmérőjű).
  2. A spárgát megmossuk, megszárítjuk, alsó végét letörjük, a többi zsenge részt kb. 4 cm-es darabokra vágjuk, a tésztára helyezzük. (Nem főztem, mert annyira zsenge volt, hogy nem láttam szükségét.)
  3. A snidlinget is kb. ekkorára vágva, a spárga után küldjük.
  4. A tojásokat a tejszínnel és tejföllel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendiót teszünk bele. Végül belekeverjük a reszelt sajtot is, és felét-felét a spárgával telt sütőtálba öntjük.
  5. A tálakat egy 2 cm-ig vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe toljuk.
  6. Ha megsültek, a tűzhelyet elzárjuk, a sütőajtót résnyire nyitjuk, úgy hűtjük 5 percig, aztán már kivehető.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x2
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1782
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás quiche rétestésztában
Évi néni 1830 recept

Gyönyörű, zsenge spárgákat vásároltam. Családom nincs itthon, így elkészíthettem ezt a kis falatot, amit ők nem szeretnének. Egy kis tálnyi éppen elég egy főre. Nem dorbézolós adag, de jól lehet vele lakni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...