Spárgás öntött kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50g rozskenyér130 kcal
-
50g zöldspárga7 kcal
-
17g bacon66 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
83g tej47 kcal
-
13g sajt47 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
343
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g rozskenyér777 kcal
-
300g zöldspárga42 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
500g tej280 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
2051
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
20g rozskenyér52 kcal
-
20g zöldspárga3 kcal
-
6.7g bacon26 kcal
-
14.7g tojás18 kcal
-
33.3g tej19 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
137
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1122.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 89.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
343
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 885 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6736.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1474 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1322 mg
-
Nátrium 3516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 538.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 192 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 706 mg
-
Retinol - A vitamin: 571 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 978 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2627 micro
Összesen
2051
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg rozskenyér
-
30 dkg zöldspárga
-
10 dkg bacon
-
4 db tojás
-
5 dl tej
-
2 teáskanál mustár
Elkészítés
- A kenyeret kockákra vágjuk. A bacont szintén.
- A spárgák végét elpattintjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Lobogó, sós vízben 3 percig főzzük, majd jéghideg vízzel leöblítjük.
- A bacont kis lángon kisütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük. A zsírját félretesszük a tepsi kikenéséhez.
- A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, adunk hozzá egy pici borsot, és a mustárt, belereszeljük majdnem az egész sajtot.
- A kenyérkockákat, a bacont és a spárgát is hozzákeverjük, és jól összekeverjük, hogy a kenyeret mindenhol érje a tejes-tojásos lé.
- Szűrőlapáttal óvatosan lenyomkodjuk, majd alufóliával lefedjük, és hűtőbe tesszük éjszakára.
- Másnap 160 fokon kb. 40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 306
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15582
- Feltöltés dátuma: 2015. május 07.
Ajánló
Bármilyen más hússal és zöldséggel is elkészíthető.
Receptjellemzők
Dacota
536 recept
Egy amúgy isteni de teljesen magára hagyott rozscipó megmentésére. Az amerikai konyha egyik kedvelt fogása, főleg brunchra eszik.