r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves Baklavaria konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spárgakrémleves Baklavaria konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

253
Kalória
9.4g
Fehérje
22.2g
Szénhidrátok
12.4g
Zsír
310.4g
Víz
16.3g
Koleszterin
4.6g
Rost
10.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    310.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    2686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    620.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 29 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk, majd hámozzuk meg a spárgákat és kb. 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk fel őket. Néhány spárgavéget (a hegyes végéből) tegyünk félre későbbre.
  2. Egy nagy edényben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Finoman pároljuk meg a hagymát, amíg szép üveges nem lesz. Adjuk hozzá a spárgát, szórjuk meg liszttel és pároljuk így néhány percig, majd öntsük rá a zöldséglevet. Kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára a spárgát.
  3. Vegyük le a tűzről, kézi botmixerrel (vagy turmixgépben) pürésítsük a levest, majd szűrjük át egy szűrőn, hogy a rostok ne kerüljenek a levesbe. A leszűrt levest öntsük vissza a lábasba, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és tegyük vissza főni. Adjuk hozzá a joghurtot is, forraljuk fel újra és még néhány percig lassú tűzön folyamatosan kavargatva főzzük.
  4. Melegen tálaljuk, nyári napokon azonban langyosan a legfinomabb. Tálalás előtt a félretett spárgavégekkel díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A szokásosnál most kicsit lightosabb leves mellett döntöttem, így a tejszínt joghurttal, a vajat pedig olívaolajjal helyettesítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!