Spárgakrémleves Baklavaria konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
400g alaplé28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
125g joghurt76 kcal
Összesen
253
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
800g alaplé56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
250g joghurt153 kcal
Összesen
508
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
29.9g zöldspárga4 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
1g olívaolaj8 kcal
-
47.9g alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15g joghurt9 kcal
Összesen
29
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1837.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 1343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 310.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1245 micro
Összesen
253
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3675.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 2686 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 620.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1585 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2491 micro
Összesen
508
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- Mossuk, majd hámozzuk meg a spárgákat és kb. 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk fel őket. Néhány spárgavéget (a hegyes végéből) tegyünk félre későbbre.
- Egy nagy edényben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Finoman pároljuk meg a hagymát, amíg szép üveges nem lesz. Adjuk hozzá a spárgát, szórjuk meg liszttel és pároljuk így néhány percig, majd öntsük rá a zöldséglevet. Kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára a spárgát.
- Vegyük le a tűzről, kézi botmixerrel (vagy turmixgépben) pürésítsük a levest, majd szűrjük át egy szűrőn, hogy a rostok ne kerüljenek a levesbe. A leszűrt levest öntsük vissza a lábasba, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és tegyük vissza főni. Adjuk hozzá a joghurtot is, forraljuk fel újra és még néhány percig lassú tűzön folyamatosan kavargatva főzzük.
- Melegen tálaljuk, nyári napokon azonban langyosan a legfinomabb. Tálalás előtt a félretett spárgavégekkel díszítsük.
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 20844
- Feltöltés dátuma: 2012. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A szokásosnál most kicsit lightosabb leves mellett döntöttem, így a tejszínt joghurttal, a vajat pedig olívaolajjal helyettesítettem.