Spárga rakottas Márti konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g fehér spárga35 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
-
50g dupla tejszín240 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g prágai sonka70 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g vaj4 kcal
Összesen
688
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
100g dupla tejszín479 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g prágai sonka140 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g vaj7 kcal
Összesen
1376
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
33g fehér spárga5 kcal
-
39.6g burgonya23 kcal
-
3.3g ementáli sajt13 kcal
-
6.6g dupla tejszín32 kcal
-
6.6g tej4 kcal
-
6.6g prágai sonka9 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.1g vaj0 kcal
Összesen
91
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 375.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 447 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1950 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2625 micro
Összesen
688
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 83.8 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2122.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 830 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 751.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 894 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 3900 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5251 micro
Összesen
1376
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg fehér spárga
-
6 közepes db burgonya
-
5 dkg ementáli sajt
-
1 dl dupla tejszín
-
1 dl tej
-
10 dkg prágai sonka
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgát lehámozzuk, majd ca. 3 cm-es darabokra vágjuk, 1 liter vízben ételízesítő hozzáadásával feltesszük főni. Ugyanígy járunk el a krumplival is, melyet felkarikázunk, és egy másik kis lábasban 1 liter ételízesítős vízben puhára főzünk.
- Közben kivajazunk egy tűzálló tálat. Egy tálkában kikeverünk egy tojássárgáját 1 dl tejszínnel és 1 dl tejjel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd belekeverjük a reszelt sajtot. A sonkát apróra kockázzuk, a petrezselymet közepesre aprózzuk.
- A krumpliról leöntjük a főzőlevet. A spárgát szűrőbe szedjük. (A főzőlevet én eltettem egy spárgaleveshez.)
- A kivajazott jénaiba lerakjuk a hozzávalókat: alulra a krumplikarikákat, erre a felkockázott sonkát, erre a petrezselyem 2/3-át. A lecsöpögtetett spárgát ráborítjuk erre az alapra, villával szépen elrendezzük, majd ráöntjük a tojásos-sajtos tejszínt.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a rakottas teteje szépen megpirul. Szintén előmelegített tányérokon tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 219
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 40071
- Feltöltés dátuma: 2014. június 13.
Ajánló
Jól passzol mellé egy hűtött, száraz fehérbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Ezt a receptet ma találtam ki, mégpedig a klasszikus spárga-hozzávalókat megsokszoroztam krumplival. Szívesen osztom meg, mert nagyon jól sikerült, érdemes kipróbálni!