r
Nosalty Logó

Spárga rakottas Márti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Spárga rakottas Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    447 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1950 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2625 micro
Összesen 688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2122.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    894 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3900 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5251 micro
Összesen 1376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát lehámozzuk, majd ca. 3 cm-es darabokra vágjuk, 1 liter vízben ételízesítő hozzáadásával feltesszük főni. Ugyanígy járunk el a krumplival is, melyet felkarikázunk, és egy másik kis lábasban 1 liter ételízesítős vízben puhára főzünk.
  2. Közben kivajazunk egy tűzálló tálat. Egy tálkában kikeverünk egy tojássárgáját 1 dl tejszínnel és 1 dl tejjel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd belekeverjük a reszelt sajtot. A sonkát apróra kockázzuk, a petrezselymet közepesre aprózzuk.
  3. A krumpliról leöntjük a főzőlevet. A spárgát szűrőbe szedjük. (A főzőlevet én eltettem egy spárgaleveshez.)
  4. A kivajazott jénaiba lerakjuk a hozzávalókat: alulra a krumplikarikákat, erre a felkockázott sonkát, erre a petrezselyem 2/3-át. A lecsöpögtetett spárgát ráborítjuk erre az alapra, villával szépen elrendezzük, majd ráöntjük a tojásos-sajtos tejszínt.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a rakottas teteje szépen megpirul. Szintén előmelegített tányérokon tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 40071
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 13.

Ajánló

Jól passzol mellé egy hűtött, száraz fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárga rakottas Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Ezt a receptet ma találtam ki, mégpedig a klasszikus spárga-hozzávalókat megsokszoroztam krumplival. Szívesen osztom meg, mert nagyon jól sikerült, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...