r
Nosalty Logó

Krémes zöldspárgapesztó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Krémes zöldspárgapesztó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 1696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk fel egy nagy fazék, enyhén sós vizet. Adjuk hozzá a spárgát, és főzzük 4-6 percig, amíg megpuhul. Csepegtessük le és tegyünk félre nagyjából 1 csésze főzőfolyadékot. Hűtsük le a spárgát jeges vízben 5 percig. Vágjuk durvára.
  2. Tegyük a spárgát, a fokhagymát, a parmezánt, a szeletelt mandulát, a citromlevet és az olívaolajat egy konyhai robotgépbe, és addig dolgozzuk össze, amíg jól, krémesre keveredik, de nem lesz püré állagú. Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál főzőfolyadékot, hogy fellazítsa. Azonnal tálaljuk, vagy tálalásig fedett edényben (például csatos üvegben) tároljuk a hűtőben.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1487
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 11.

Ajánló

A zöldspárgapesztó finomabb ízzel és könnyedebb textúrával büszkélkedhet, szinte semmiben sem hasonlít a hagyományos pesztóhoz, mégis egyszerre meg is felel neki. Ez a krémesre felvert pesztó eltér a hagyományos fűszernövényekből készült pesztóktól, ízének nagy részét fő összetevőjéből, a friss spárgaszárból meríti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes zöldspárgapesztó
Hering András 182 recept

Ez a recept egyetlen csokor zöldspárgával kezdődik, amit blansírozunk, majd összekeverünk olyan klasszikus pesztó alapanyagokkal, mint a fokhagyma, a parmezán, mandula és az olívaolaj. Az eredmény egy könnyű, krémesre felvert spárgakrém, ami szinte mindenre kenhető. Bár adja magát, hogy frissen főt tésztára kanalazzuk, ez a spárgapesztó mégis akkor ragyog a legfényesebben, ha piritósra kenjük, vagy mártogatósként tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...