r
Nosalty Logó

Spárga és halszeletek leveles tésztában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Spárga és halszeletek leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1948 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    1770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    112 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5463.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    3540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    856 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2731 micro
Összesen 1948 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát enyhén sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük.
  2. A pangasius (vagy ízlés szerinti hal) filét megcsepegtetjük citromlével, majd megszórjuk hal fűszerkeverékkel és egy kevés színes borssal. Kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják, majd egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, és a halszeletek mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az előnyújtott leveles tésztát ráhelyezzük.
  4. Ezután a tészta szélétől kicsit beljebb, ráteszünk egy sor kihűtött spárgát.
  5. A spárga tetejére ráhelyezzük az elősütött halszeleteket, majd befedjük a maradék spárgával.
  6. A tészta két szélét kicsit behajtjuk, és óvatosan feltekerjük, majd egész felvert tojással lekenjük.
  7. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon szép pirosra, ropogósra sütjük.
  8. A sütőből kivéve, éles késsel ízlés szerint felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7526
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az előpárolt spárga és az elősütött halszelet, a ropogósra sütött leveles tésztával nagyon finom. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük, majd ízlés szerinti mártással tálalhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...