r
Nosalty Logó

Spanyol csirkecomb Koszider konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Spanyol csirkecomb Koszider konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    3021 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 694 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4240.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    719 micro
  • β-karotin
    12085 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    2474 micro
Összesen 2773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    509 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombok bőrét húzzuk le, a húst sózzuk-borsozzuk. A paradicsomot hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra. A paprikát (ami bármilyen piros színű, húsos paprika lehet) vágjuk széles gerezdekre, a hagymákat negyedeljük, a fokhagymát aprítsuk finomra.
  2. Az olívaolajon, erős lángon süssük körbe, pirítsuk meg a combokat, majd szedjük ki. A visszamaradt olajra öntsük rá a paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és ezt is erős lángon dinszteljük 7-8 percig. Végezetül öntsük fel a borral, és keverjük el alaposan.
  3. A boros ragut öntsük egy tepsibe, rakosgassuk rá az elősütött combokat, szórjuk meg az olajbogyóval, és anélkül, hogy lefednénk, süssük a sütőben kb. 70-80 percig. Közben forgassuk át, hogy egyenletesen süljön. Ha minden megpuhult és a szaft is besűrűsödött, készen van, tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2089
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 28.

Ajánló

Adja magát, hogy az elkészítéshez használt fehérborral tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyol csirkecomb Koszider konyhájából
koszider 90 recept

Ez eredetileg egy olyan spanyol recept, ami házinyúlból készül (neve Conejo de ajo). Én viszont nem szeretem a nyulat, ezért áthangszereltem csirkére, abból is a szaftosabb combra - de tehetünk bele nagyobb darabra vágott csirkemellet is, ha azt is szereti a család. (Természetesen nyúlból is készíthetjük, akkor a konyhakész jószágot vágjuk 8 darabra, a többi ugyanaz.) A végeredmény egy bő szaftos, ízes ragu lesz, melyet krumplipürével, rizzsel, gabonakörettel tálalhatunk - a képen látható combokat főzőtasakos kuszkusz – köles – vöröslencse körettel párosítottam, és tökéletes lett hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...