Spanyol csirkecomb Koszider konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
37 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
25g olajbogyó29 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
694
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
147 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2773
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
33g csirke felsőcomb62 kcal
-
19.8g paradicsom4 kcal
-
5 kcal
-
14.8g vöröshagyma5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
4.9g fehérbor4 kcal
-
3.3g olajbogyó4 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
92
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 559.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 180 micro
-
β-karotin 3021 micro
-
β-crypt 693 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 618 micro
Összesen
694
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 157.8 g
Zsír
-
Összesen 179.5 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 833 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4240.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 1799 mg
-
Nátrium 1503 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2238.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1353 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 841 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 719 micro
-
β-karotin 12085 micro
-
β-crypt 2772 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 2474 micro
Összesen
2773
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 509 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db piros kaliforniai paprika
-
5 közepes db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
10 dkg olajbogyó
-
3 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecombok bőrét húzzuk le, a húst sózzuk-borsozzuk. A paradicsomot hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra. A paprikát (ami bármilyen piros színű, húsos paprika lehet) vágjuk széles gerezdekre, a hagymákat negyedeljük, a fokhagymát aprítsuk finomra.
- Az olívaolajon, erős lángon süssük körbe, pirítsuk meg a combokat, majd szedjük ki. A visszamaradt olajra öntsük rá a paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és ezt is erős lángon dinszteljük 7-8 percig. Végezetül öntsük fel a borral, és keverjük el alaposan.
- A boros ragut öntsük egy tepsibe, rakosgassuk rá az elősütött combokat, szórjuk meg az olajbogyóval, és anélkül, hogy lefednénk, süssük a sütőben kb. 70-80 percig. Közben forgassuk át, hogy egyenletesen süljön. Ha minden megpuhult és a szaft is besűrűsödött, készen van, tálalhatjuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2089
- Feltöltés dátuma: 2020. január 28.
Ajánló
Adja magát, hogy az elkészítéshez használt fehérborral tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Ez eredetileg egy olyan spanyol recept, ami házinyúlból készül (neve Conejo de ajo). Én viszont nem szeretem a nyulat, ezért áthangszereltem csirkére, abból is a szaftosabb combra - de tehetünk bele nagyobb darabra vágott csirkemellet is, ha azt is szereti a család. (Természetesen nyúlból is készíthetjük, akkor a konyhakész jószágot vágjuk 8 darabra, a többi ugyanaz.) A végeredmény egy bő szaftos, ízes ragu lesz, melyet krumplipürével, rizzsel, gabonakörettel tálalhatunk - a képen látható combokat főzőtasakos kuszkusz – köles – vöröslencse körettel párosítottam, és tökéletes lett hozzá.