r
Nosalty Logó

Spanyol bundás kenyér (Torrijas)

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Spanyol bundás kenyér (Torrijas)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bundás kenyérhez

360
Kalória
14.8g
Fehérje
53.6g
Szénhidrátok
8.2g
Zsír
46.1g
Víz
90g
Koleszterin
3.2g
Rost
21.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 360 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 1437 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 360 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3667 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 1437 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A bundás kenyérhez

  1. A száraz kenyeret szeletekre vágjuk. A tejet felforraljuk a fahéjrúddal és a citrom csíkokba hámozott héjával. Az aromás tejet egy tálba öntjük, majd beleáztatjuk a kenyérszeleteket, míg alaposan el nem áznak, de még nem esnek szét.
  2. A tejbe áztatott szeleteket egy rácsra tesszük. Felverjük a tojásokat egy tálban, az olajat pedig felmelegítjük. A kenyérszeleteket megforgatjuk a tojásban, majd kisütjük a forró olajban.
  3. A kisült bundás kenyereket papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük és leitatjuk. Elkeverjük egy tálban a cukrot és fahéjat, majd megforgatjuk benne a még meleg kenyereket. Reszelt citromhéjjal megszórva, esetleg teával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Meglepő fogás a spanyol bundás kenyér, ugyanis kívülről meghasonlásig hajaz a magyar verzióra, azt az apróságot leszámítva, hogy ezeket a szeleteket fahéjas cukorba kell a sütés után forgatni. Egy másik említésre méltó tulajdonság a citrusos-fahéjas aromákkal és krémes, szinte pudingos állaggal lenyűgöző belső, ami minden falattal egyre észbontóbb lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!