Spanyol bundás kenyér (Torrijas)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
A bundás kenyérhez
Összesen
360
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
A bundás kenyérhez
Összesen
1437
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 916.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
360
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3667 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1008 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 1807 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.3 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 184.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 620 micro
Összesen
1437
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
134
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A bundás kenyérhez
- A száraz kenyeret szeletekre vágjuk. A tejet felforraljuk a fahéjrúddal és a citrom csíkokba hámozott héjával. Az aromás tejet egy tálba öntjük, majd beleáztatjuk a kenyérszeleteket, míg alaposan el nem áznak, de még nem esnek szét.
- A tejbe áztatott szeleteket egy rácsra tesszük. Felverjük a tojásokat egy tálban, az olajat pedig felmelegítjük. A kenyérszeleteket megforgatjuk a tojásban, majd kisütjük a forró olajban.
- A kisült bundás kenyereket papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük és leitatjuk. Elkeverjük egy tálban a cukrot és fahéjat, majd megforgatjuk benne a még meleg kenyereket. Reszelt citromhéjjal megszórva, esetleg teával tálaljuk.
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 18275
- Feltöltés dátuma: 2024. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Lakos Benedek
394 recept
Meglepő fogás a spanyol bundás kenyér, ugyanis kívülről meghasonlásig hajaz a magyar verzióra, azt az apróságot leszámítva, hogy ezeket a szeleteket fahéjas cukorba kell a sütés után forgatni. Egy másik említésre méltó tulajdonság a citrusos-fahéjas aromákkal és krémes, szinte pudingos állaggal lenyűgöző belső, ami minden falattal egyre észbontóbb lesz.