r
Nosalty Logó

Spaghetti vénuszkagylóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
Spaghetti vénuszkagylóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

914
Kalória
34.7g
Fehérje
101.6g
Szénhidrátok
37.2g
Zsír
181.5g
Víz
42g
Koleszterin
4.4g
Rost
3.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3653 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 914 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    586 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1511 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2597 micro
Összesen 3653 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

  1. A spaghetti tésztát tegyük fel főni. A főzőlébe tegyünk 2 ek sót, és 0,5 dl olívaolajat.
  2. A kagylókat alaposan tisztítsuk meg folyóvíz alatt, szükség esetén körömkefével sikáljuk le a héját.
  3. Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel nagy lángon, majd tegyük bele a kagylókat. Nem kell hozzá zsíradék.
  4. Ha a kagylók kinyíltak (amelyik nem nyílt ki, azt el kell távolítani az edényből), sózzuk -borsozzuk, adjuk hozzá a finomravágott petrezselyem és a zúzott fokhagyma felét.
  5. Öntsük fel az olívaolajjal, és a fehérborral, adjuk hozzá a citrom levét.
  6. Amikor a tésztánk megfőtt (al dente - a tészta közepe enyhén roppanós -), szűrjük le, és öblítsük át hideg vizzel.
  7. A kagylókat főzzük 4-5 percig, majd adjuk hozzá a tésztát. Tegyük tésztánkra a maradék petrezselymet és a fokhagymát, majd jól forgassuk össze.
  8. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Munkámból eredően sokat járok Olaszországba (hetente), így az olasz konyhával közeli barátságban vagyok. :o) Ez a recept az egyik kedvencem a tésztaételek közül, remélem hasznos lesz sokak számára az oldalon, akik szeretik a tengeri herkentyűket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!