r
Nosalty Logó

Spaghetti vénuszkagylóval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Spaghetti vénuszkagylóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3653 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 914 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    586 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1511 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2597 micro
Összesen 3653 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spaghetti tésztát tegyük fel főni. A főzőlébe tegyünk 2 ek sót, és 0,5 dl olívaolajat.
  2. A kagylókat alaposan tisztítsuk meg folyóvíz alatt, szükség esetén körömkefével sikáljuk le a héját.
  3. Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel nagy lángon, majd tegyük bele a kagylókat. Nem kell hozzá zsíradék.
  4. Ha a kagylók kinyíltak (amelyik nem nyílt ki, azt el kell távolítani az edényből), sózzuk -borsozzuk, adjuk hozzá a finomravágott petrezselyem és a zúzott fokhagyma felét.
  5. Öntsük fel az olívaolajjal, és a fehérborral, adjuk hozzá a citrom levét.
  6. Amikor a tésztánk megfőtt (al dente - a tészta közepe enyhén roppanós -), szűrjük le, és öblítsük át hideg vizzel.
  7. A kagylókat főzzük 4-5 percig, majd adjuk hozzá a tésztát. Tegyük tésztánkra a maradék petrezselymet és a fokhagymát, majd jól forgassuk össze.
  8. Azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 16290
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti vénuszkagylóval
Kornél 167 recept

Munkámból eredően sokat járok Olaszországba (hetente), így az olasz konyhával közeli barátságban vagyok. :o) Ez a recept az egyik kedvencem a tésztaételek közül, remélem hasznos lesz sokak számára az oldalon, akik szeretik a tengeri herkentyűket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...