Spaghetti vénuszkagylóval
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
250g kagyló129 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
32g olívaolaj282 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
914
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
1000g kagyló516 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3653
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
27g spagetti tészta100 kcal
-
54g kagyló28 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
6.9g olívaolaj61 kcal
-
8.1g fehérbor7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
198
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1378.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 181.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 649 micro
Összesen
914
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.6 g
Zsír
-
Összesen 148.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5515.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 586 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 510 mg
-
Foszfor 2194 mg
-
Nátrium 1783 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 725.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 477 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 817 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1511 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2275 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2597 micro
Összesen
3653
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
-
500 g spagetti tészta
-
1 csokor petrezselyem
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1.5 dl olívaolaj
-
1.5 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A spaghetti tésztát tegyük fel főni. A főzőlébe tegyünk 2 ek sót, és 0,5 dl olívaolajat.
- A kagylókat alaposan tisztítsuk meg folyóvíz alatt, szükség esetén körömkefével sikáljuk le a héját.
- Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel nagy lángon, majd tegyük bele a kagylókat. Nem kell hozzá zsíradék.
- Ha a kagylók kinyíltak (amelyik nem nyílt ki, azt el kell távolítani az edényből), sózzuk -borsozzuk, adjuk hozzá a finomravágott petrezselyem és a zúzott fokhagyma felét.
- Öntsük fel az olívaolajjal, és a fehérborral, adjuk hozzá a citrom levét.
- Amikor a tésztánk megfőtt (al dente - a tészta közepe enyhén roppanós -), szűrjük le, és öblítsük át hideg vizzel.
- A kagylókat főzzük 4-5 percig, majd adjuk hozzá a tésztát. Tegyük tésztánkra a maradék petrezselymet és a fokhagymát, majd jól forgassuk össze.
- Azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 16290
- Feltöltés dátuma: 2010. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Munkámból eredően sokat járok Olaszországba (hetente), így az olasz konyhával közeli barátságban vagyok. :o) Ez a recept az egyik kedvencem a tésztaételek közül, remélem hasznos lesz sokak számára az oldalon, akik szeretik a tengeri herkentyűket.