Spaghetti Puttanesca con vino rosso
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
131 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
6 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
23g fekete olajbogyó26 kcal
-
15g zöld olajbogyó17 kcal
-
5g kapribogyó1 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
15g füstölt sajt49 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
150g spagetti tészta557 kcal
Összesen
1021
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g szardella (konzerv)263 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
45g fekete olajbogyó52 kcal
-
30g zöld olajbogyó35 kcal
-
10g kapribogyó2 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
30g füstölt sajt98 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
300g spagetti tészta1113 kcal
Összesen
2043
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
9.4g szardella (konzerv)20 kcal
-
12.8g vöröshagyma5 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
4.1g hegyes erős paprika1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
30.1g paradicsom5 kcal
-
3.4g fekete olajbogyó4 kcal
-
2.3g zöld olajbogyó3 kcal
-
0.8g kapribogyó0 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
2.3g füstölt sajt7 kcal
-
2.3g parmezán sajt9 kcal
-
7.5g vörösbor6 kcal
-
22.6g spagetti tészta84 kcal
Összesen
154
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4329.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 2892 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 412.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 211 micro
-
β-karotin 1157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
1021
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8659.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 904 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 1297 mg
-
Nátrium 5783 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 825.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 843 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 421 micro
-
β-karotin 2313 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1225 micro
Összesen
2043
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 652.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 776 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 db hegyes erős paprika
-
2 db chili
-
15 db fekete olajbogyó
-
5 szál petrezselyem
-
10 levél bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál oregánó
-
1 ek olívaolaj
-
3 dkg füstölt sajt
-
1 dl vörösbor
-
30 dkg spagetti tészta
Elkészítés
- A hagymákat apróra vágjuk, a paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot daraboljuk, a paradicsomokat negyedeljük, a füstölt sajtot lereszeljük.
- Sós vízben al dente megfőzzük a spagettit.
- Egy serpenyőben megdinszteljük a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is, fűszerezzük, öntünk hozzá vörösbort. Kis idő elteltével hozzászedjük a tésztát, összekeverjük, locsolunk rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.
- Tányérra szedjük az ételt, szórunk rá füstölt sajtot és parmezánt, bazsalikom csokorral díszítjük. Vörösbort kínálunk mellé.
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 743
- Feltöltés dátuma: 2014. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Pasta Puttanesca - a prostik tésztája - ellentétben a Carbonara-val, rövid múltra tekinthet vissza. 1960 körül készült először. A fáma szerint az utcalányok ezt az ételt, melynek fő alkotóelemei az anchovi (kisméretű, sózott hal) és a fokhagyma, kitették az ablakba, s ezzel csalogatták be a férfiakat a bordélyba. Csípősnek és sósnak kell lennie. Siracusa és Nápoly (Napoli/Napole) is verseng az elsőségért. Ma már Itália szerte elterjedt, s kedvelt.