r
Nosalty Logó

Spaghetti alla Porcinara

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olasz Gasztronómiai Világhét
Spaghetti alla Porcinara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1756 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 440 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6035 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1822 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1894 micro
Összesen 1756 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 282 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vargánya tönkjét megpucoljuk, kalapjáról az esetleges hibás részeket kivágjuk, majd bő vízzel megmossuk. Ezt követően nagyobb kockákra vágjuk és forró serpenyőbe tesszük.
  2. Mikor kezd pirulni, hozzáadjuk az olívaolajat és a fokhagymát. Takarék lángon folytatjuk a pirítást 1-2 percig, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd a tűzről levéve hagyjuk pihenni. Amikor a gomba alatt lévő olaj langyosra hűlt, kivesszük a fokhagymagerezdeket a pirított gombák közül.
  3. Egy fazékba vizet öntünk, hozzáadunk egy teáskanál sót, majd forralni kezdjük. Amint felforrt, beletesszük a tésztát és a csomagoláson jelzett ideig főzzük. Friss tészta esetén ez kb. 6 perc, szárított tésztáknál viszont akár kétszer ennyi is lehet.
  4. Miközben főzzük a tésztát, a tojássárgákat elkeverjük egy nagyobb keverőtálban a reszelt Pecorino sajttal. Egy nagyon kicsi sóval ízesítjük – óvatosan, mivel a Pecorino Romano elég intenzív ízvilágú és sós is - és őröljünk bele bőven friss feketeborsot. Ha elkészült, félretesszük kicsit összeérni a keveréket. A keveréshez érdemes olyan tálat választani, amibe majd a kifőtt tészta is belefér.)
  5. Mielőtt leszűrjük a tésztát, egy pohár főzővizet tegyünk félre. A leszűrt tésztát a keverőtálba öntjük a tojásos keverékhez, és gyors mozdulatokkal összeforgatjuk, nehogy rántottává váljon a tojássárgája. Ezt követően hozzáadjuk a pirított gombát is, ha pedig a tészta túl sok mártást szívna fel, a felértetett főzővízzel tudunk rajta lazítani.
  6. Tálalásnál ízlés szerint reszelhetünk még rá Pecorino Romanot, ha pedig kicsit megbolondítanánk, szórjunk kevés aprított pörkölt pisztáciát vagy friss petrezselymet a tetejére.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2612
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti alla Porcinara
Olasz Gasztronómiai Világhét 14 recept

Az Olasz Gasztronómiai Világhét keretén belül Alessandro Manna, a Trattoria Pomo d'Oro séfje egy villámgyorsan elkészíthető, ízekben nem fukarkodó vargányás spagettit készített. A Spaghetti alla Porcinara igazi laziói specialitás, így Rómában is az egyik legnépszerűbb tésztaételnek számít. Mivel Alessandro szicíliai, a kész spagettit kevés Bronte-i pisztáciával tálalta, melynek ropogóssága jól egyensúlyozza a vargánya textúráját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...