r
Nosalty Logó

Spaghetti alla puttanesca Glaser konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Spaghetti alla puttanesca Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 758 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 1518 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1216 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomokat forró vízzel leforrázzuk, meghámozzuk, majd kockákra vágjuk.
  2. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A chilit kettévágjuk, magházát kivágjuk, apróra vágjuk, a szardella filéket apróra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, chilit és szardellát, 2-3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, felfőzzük, és közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt sűrű mártássá főzzük.
  4. Közben a spagettit fövő sós vízben al dentere főzzük.
  5. A mártáshoz keverjük a kapribogyót és az elfelezett olajbogyókat. Sóval ízesítjük.
  6. A tésztát leszűrjük, hozzáadjuk a mártást, elkeverjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3349
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy dél olaszországi tésztaétel fűszeres, erős paradicsomszósszal. Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal és bazsalikommal megszórva.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...