Spaghetti alla puttanesca Glaser konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g paradicsom45 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
25 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
15g fekete olajbogyó17 kcal
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
758
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g paradicsom90 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
30g fekete olajbogyó35 kcal
-
250g spagetti tészta928 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1518
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
47.3g paradicsom9 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2.3g szardella (konzerv)5 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
9.5g vörösbor8 kcal
-
2.5g kapribogyó1 kcal
-
2.8g fekete olajbogyó3 kcal
-
23.6g spagetti tészta88 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
145
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1569.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 880 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 358.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 1164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
758
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3139.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 711 mg
-
Nátrium 1760 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 717.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 693 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 2328 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 823 micro
Összesen
1518
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1216 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
500 g paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db chili
-
6 db szardella (konzerv)
-
4 ek olívaolaj
-
100 ml vörösbor
-
2 ek kapribogyó
-
10 db fekete olajbogyó
-
250 g spagetti tészta
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A paradicsomokat forró vízzel leforrázzuk, meghámozzuk, majd kockákra vágjuk.
- A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A chilit kettévágjuk, magházát kivágjuk, apróra vágjuk, a szardella filéket apróra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, chilit és szardellát, 2-3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, felfőzzük, és közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt sűrű mártássá főzzük.
- Közben a spagettit fövő sós vízben al dentere főzzük.
- A mártáshoz keverjük a kapribogyót és az elfelezett olajbogyókat. Sóval ízesítjük.
- A tésztát leszűrjük, hozzáadjuk a mártást, elkeverjük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3349
- Feltöltés dátuma: 2016. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy dél olaszországi tésztaétel fűszeres, erős paradicsomszósszal. Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal és bazsalikommal megszórva.