r
Nosalty Logó

Spaghetti alla carbonara

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Spaghetti alla carbonara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1351 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 676 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2953.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1351 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és barnára pirítjuk rajta az apró kockákra vágott bacont, a megpucolt fokhagyma társaságában. A végén a fokhagymát kivesszük.
  2. Lobogó vízben roppanósra fűzzük a spagettit.
  3. Leszűrjük és a serpenyőben alaposan összeforgatjuk a pirított bacon kockákkal.
  4. A tésztát borsozzuk és hozzákeverjük az enyhén felvert tojást, majd a reszelt parmezán felét.
  5. A spagettit tányérra szedjük, megszórjuk a maradék sajttal és azonnal fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 631
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 104971
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti szénégetőné módra. A tészta elnevezésének eredete vitatott, egyesek szerint a szénégetők készítették először, míg mások úgy gondolják, hogy faszén grill felett készült először ez a tésztaétel, s innen az elnevezés és létezik olyan teória is, miszerint a tésztán lévő sötét baconkockákról és apró, fekete őrölt bors darabkákról a szénre asszociálva kapta a tészta a nevét. Bárhonnan is a név eredete, annyi bizonyos, hogy valamikor a II. világháború után vált népszerűvé ez a tésztaétel, Ada Boni: La Cucina Romana c. klasszikusnak számító, 1927-ben kiadott szakácskönyvében még nem szerepel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...