r
Nosalty Logó

Spagetti táskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spagetti táskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 1228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1854.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3709.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    2572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2922 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd beletesszük a tésztához szükséges hozzávalókat. Gyorsan lágy tésztát gyúrunk, először a kézi mixerrel, majd a turmixgép dagasztólapátjával. Fóliába csomagolva, hűvös helyen, legalább egy órán keresztül pihentetjük.
  2. A tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Egy teáskanálnyi tölteléket teszünk mindegyik lapra. A tésztaszéleket tojásfehérjével vékonyan megkenjük, félbehajtjuk, és a találkozásoknál egy villával jól összenyomjuk, nehogy a töltelék kifolyjon.
  3. A táskákat vékonyan kiolajozott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy sütőlemezre tesszük. A tojássárgáját tejjel kikeverjük, s megkenjük vele a tészta tetejét.
  4. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4208
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 01.

Ajánló

Szinte bármilyen maradék ételből elkészíthető, legyen az pörkölt, rizottó vagy bármilyen tésztaétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos én az a szakácsnő vagyok, aki spagetti főzésekor mindig kicsit túlzásokba esik, és sokkal többet kreál, mint kellene. Ez természetesen most sem volt másképp, és mire észbe kaptam, ott álltam egy nagy rakás tésztával, ami megoldásra várt. Ekkor jutott eszembe az Alexandra kiadó, Kreatív konyha - Rizsételek című könyve. Az említett recept bár eredetileg gombás, rizses töltelékkel szerepel, gondoltam ezen esetben is jól funkcionálhat.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...