r
Nosalty Logó

Spagetti szicíliai húsgolyókkal -Olasz húsgombóc 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kornél
Spagetti szicíliai húsgolyókkal -Olasz húsgombóc 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 6590 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1867 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    50337 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 824 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    512.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15221.7 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    632 mg
  • Kálcium
    2510 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    1398 mg
  • Foszfor
    6840 mg
  • Nátrium
    3688 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.1 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    2385.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1010 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    228 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1912 micro
  • Kolin:
    2138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    14939 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    402696 micro
  • Lut-zea
    2858 micro
Összesen 6590 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9632 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el a húsgombócokat. A darált borjúhúst tegyük keverőtálba, sózzuk, adjunk hozzá frissen őrölt feketeborsot, majd reszeljük bele a parmezánt és a juhsajtot. A petrezselymet vágjuk finomra, adjuk a húshoz, végül üssünk bele egy tojást. Alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk néhány percig állni.
  2. Közben a hagymát vágjuk finomra, és az olívaolaj felén pirítsuk aranysárgára egy főzőedényben. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd öntsük hozzá a paradicsompürét. Tegyük bele a bazsalikomleveleket, és kis lángon (lefedve) kezdjük el főzni. Sózzuk, borsozzuk frissen őrölt borssal.
  3. A húsgombócokat formázzuk meg kézzel tetszőleges méretűre, tegyük őket egy tálcára (az apróbb gombócok impozánsabbak az étellel).
  4. Egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, és nagy lángon pirítsuk meg benne a húsgolyókat, majd a kisült húslével együtt öntsük a paradicsomszószba.
  5. Adjunk hozzá 2,5 dl húsalaplevet, és főzzük puhára a húsgolyókat.
  6. A spagettit főzzük "al dente"-ra (roppanósra), majd tálaljuk a raguval.
  7. Frissen rezselt parmezán sajttal szórjuk meg.
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 31119
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 22.

Ajánló

Egy jó pohár vörösborral ragyogó ebéd, vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti szicíliai húsgolyókkal -Olasz húsgombóc 2.
Kornél 167 recept

Egy egyszerű, mégis különleges tésztaétel a napfényes Szicíliából. Ha gyerekek nincsenek a közelben, érdemes egy kevés "peperoncino"-t (olasz chilipaprika) darálni vagy őrölni mind a paradicsomszószba, mind a húsgombócokba, persze csak mértékkel...:o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...