r
Nosalty Logó

Spagetti olasz módra Dianaturától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Spagetti olasz módra Dianaturától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3904.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    2444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7668 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a spagetti főzővízét, amikorforr, beledobjuk a spagettit.
  2. Közben aprítógéppel nagyon apróra daraboljuk a darabka szalonnát.
  3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, és rárakjuk az aprított szalonnát pirítani, amikor megpirult, hozzáöntjük a paradicsomszószt, és rányomjuk az egyik gerezd fokhagymát.
  4. Közeben az aprítógépbe rakjuk a sült húst vagy a pörkölthúst, és ezt is felaprítjuk nagyon apróra, esetleg pici szálakra tépkedjük, és ezt is a mártásba rakjuk rotyogni.
  5. A mártás kb. 10 perc alatt összefő, addigra elkészül a tészta is!
  6. A felaprított petrezselymet a kész mártásra rakjuk, és rányomjuk a másik gerezd fokhagymát, majd levesszük a tűzről.
  7. Leszűrjük a tésztát, nem öblítjük le(!!!), azonnal ráöntjük a mártást, és összeforgatjuk.
  8. Lefedjük, és pár percig hagyjuk, hogy magába szívja a szószt.
  9. Forrón tálaljuk!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7807
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Olaszországban egy rendkívüli eseményen volt szerencsénk részt venni, egy naaaagy tészta-partyra voltunk hivatalosak. 20-30 család hívhatta meg az ismerőseit, így összesen körülbelül 400-an voltunk! Háromféle tésztából lehetett választani aznap, és lehetett vegyesen is kérni. /Egy tányéron háromféle mennyei tészta!!!! :)/ Ekkor volt szerencsém kipróbálni, azokat  a fajta húsos "pásztákat", amelynél a szószok készítésénél előbb megsütik a húst, és ezután aprítva vagy szálakra tépkedve adják így a mártáshoz. Passzírozott paradicsommal, olívaolajjal, tejszínnel készítik el, így a szárazabb húsból is mindig finom szaftos tészták sikerülnek. Íme az egyik változat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...