r
Nosalty Logó

Spagetti maradék zöldséggel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Spagetti maradék zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2094 micro
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2553.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    3437 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    4187 micro
Összesen 977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1459 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagetti főzőlevébe beleszórjuk a bazsalikom levelek 2/3-át, pici olajat és sót is teszünk bele, majd a tésztát előírás szerint megfőzzük. Ha készen van, egy szűrőben felfogjuk, és lefedjük.
  2. A zöldségeket megmossuk, leitatjuk, és felkockázzuk. A fokhagymát apróra kockázzuk. 1 ek olívaolajon serpenyőben megpirítjuk az egészet állandó forgatás közben, kb. 10 percig. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Megreszeljük a parmezánt, majd a spagettit előmelegített tányérra szedjük, rászórjuk a maradék bazsalikomot, és a tetejére halmozzuk a pirított zöldséget. A tányér szélét körbeszórjuk a parmezánnal - ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 891
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti maradék zöldséggel
Marti48 317 recept

Egy már kókadozni készülő cukkini adta az ötletet ehhez a spagetti szugohoz más, szintén maradék zöldségek felhasználásával. Az összetétel variálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...