r
Nosalty Logó

Spagetti gombás paradicsomos bazsalikomos szósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Spagetti gombás paradicsomos bazsalikomos szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6852.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    1592 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1474 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4448 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4743 micro
Összesen 2889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    587 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el a szószt. Vágjuk kockára a padlizsánt, forgassuk meg olívaolajon és fűszerezzük sóval, borssal.
  2. Hámozzuk meg a paradicsomokat, távolítsuk el a magokat és vágjuk apró kockára.
  3. A padlizsánkockákhoz adjuk hozzá a felaprított gombát és a paradicsomkockákat. 2-3 perces folytonos kevergetés után adjuk hozzá az olívabogyót és a zúzott fokhagymát.
  4. Szedjük a szószt a frissen kifőzött spagettire és tálaljuk reszelt parmezán sajttal.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1667
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti gombás paradicsomos bazsalikomos szósszal
Gombagasztro 357 recept

Nagyon szeretem, mert igazi mediterrán hangulatot teremt ez a szuper tésztaétel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...