r
Nosalty Logó

Spagetti alla Carbonara DoGGma konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nathan
Spagetti alla Carbonara DoGGma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 17% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2118 kcal
  • 17% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 17% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1864.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 706 kcal
  • 17% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5593.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    786 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 2118 kcal
  • 17% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a spagetti tésztát főni, lobogó sós vízben. Al dente-re főzzük.
  2. Közben egy magas falú serpenyőben, olívaolajon ropogósra sütjük a feldarabolt bacon szalonnát. Lehet kockázottat is kapni, de aki a hagyományos szeleteltet szereti, azt is fel lehet vágni vékony csíkokra, és úgy kisütni.
  3. Közben összekeverjük a tojásokat, a reszelt parmezánt egy kis tálban, és jól megborsozzuk.
  4. Ha a tészta kellő keménységűre főtt, leszűrjük, de úgy, hogy egy jó dl főzővíz maradhat rajta, és a baconhoz adjuk, amit már lehúztunk a tűzről. Nyugodtan mehet bele a zsírja is, a tészta úgyis felszívja. Ezt jól összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a forró tésztához a tojásos-sajtos keveréket, és jól összeforgatjuk. A lényeg, hogy a tojás ne kezdjen el megsülni, hanem szépen vonja be a tésztánkat, ha kell rá is lehet melegíteni, a cél egy kellemes tojásszósz elérése. Ebben segít az éppen megfőtt tészta és a főzővize ami, meggőzöli a tojásos masszánkat. Ezután tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12190
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 29.

Ajánló

A tetejére szórhatunk egy kis reszelt parmezánt még zárásként, aki szereti, egy pici petrezselyemmel is megbolondíthatja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az olasz konyhát, és ez az étel is remek! Régóta el akartam készíteni az eredeti Carbonara-t, és hála istennek nem csalódtam! Jobb, mint az a poros okosság! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...