r
Nosalty Logó

Sóskavajas tészta fenyőmaggal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Sóskavajas tészta fenyőmaggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2652 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5750.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    872 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 2652 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sóskát mosás és szárazás után durvára vágjuk, a enyhén felmelegített vajjal és a citromlével aprítógépbe öntjük, és pépesre turmixoljuk. Fűszerezzük sóval, borssal.
  2. Ha azonnal felhasználnánk a tésztához a sóskavajat, ezt a lépést hagyjuk ki. Viszont ha szívesen dolgoznánk előre, akkor a még pépes sóskavajat kaparjuk rá egy steril fólialapra, majd tekerjük fel (rönkbe). Hűtőbe téve egy hétig, fagyasztóban egy hónapig eláll, bármikor felhasználható.
  3. A tésztát enyhén sós vízben al dentére főzzük. Közben a sóskavajat egy nagy serpenyőbe tesszük, alacsony hőfokon melegítve felolvasztjuk, majd egy csipesszel közvetlenül a főzővízből hozzáadjuk a frissen főtt tésztát, és beleforgatjuk a sóskás vajba. Adjuk hozzá a fenyőmag nagy részét, és alaposan keverjük össze, mielőtt a tésztát tányérokra szedve tálalnánk. Reszeljünk rá parmezánforgácsot, szórjuk meg a maradék fenyőmaggal, és azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2178
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sóskavajas tészta fenyőmaggal
Hering András 182 recept

Ez a friss sóskából, vajból és olasz pappardelle tésztából készült fogás pofon egyszerű, ráadásul újraértelmezi mindazt, amit eddig a sóska konyhai felhasználásáról gondoltál. 20 perc alatt elkészül, és ezután garantáltan imádni fogod az egyszerre krémes és savanykás sóskaízt. A sóskavaj már önmagában is remek recept, felolvasztható halfilére, grillezett bárányra vagy csirkemellbe töltve. Ez a recept vegetáriánus, de egyébként egy maréknyi tengeri kagyló vagy garnéla is nagyon jól illik hozzá, főleg a citromos vajjal kevert sós szaftja miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...