r
Nosalty Logó

Sóskaramellás panna cotta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Júlia
Sóskaramellás panna cotta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

panna cotta

grillázs

640
Kalória
9.6g
Fehérje
58.3g
Szénhidrátok
43g
Zsír
67.2g
Víz
111g
Koleszterin
2.1g
Rost
55.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

panna cotta

grillázs

Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

panna cotta

grillázs

Összesen 1918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

panna cotta

grillázs

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

panna cotta

  1. A tejet összekeverjük a tejszínnel és a vanília aromával, és egy picit megmelegítjük a mikróban. A zselatinlapokat egy tál hideg vízbe áztatjuk legalább 10 percig.
  2. A 100 g cukrot 1 ek. vízzel közepes lángon elkezdjük melegíteni, olvasztani és karamellizálni. Ne nagyon kavargassuk, inkább csak rázzuk a serpenyőt, ha kezd összeállni. Egy kellemes sötétes borostyán színt kell kapnunk.
  3. Ekkor hozzáadjuk a felmelegített tejszín-keveréket, és ha kicsit összecsomósodik benne a karamell, akkor sincsen semmi, addig kell kevergetni, míg teljesen fel nem olvad a cukor benne.
  4. Ezután kinyomkodjuk a zselélapból a vizet, és hozzáadjuk a karamellhez, amíg teljesen fel nem olvad. Végül a sót is belekeverjük. A tálalópoharakba öntjük, és legalább 4 óráig pihentetjük hűtőben.
  5. A grillázshoz ugyanezen a módon karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott mandulát, majd gyorsan sütőpapírra tesszük egy vékony rétegben, és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor ezt feltördeljük, és a panna cotta tetejére teszünk egy keveset.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Nálunk karácsonykor ez volt a desszert idén, és nagy sikert aratott, mivel amúgy is mindenki szereti a karamellt meg a panna cottát, szóval ez igazán a család kedvére tett, pedig teljesen telezabáltuk magunkat az ünnepi vacsival, de ez azért csak lecsúszott valahogyan. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fügeleveles panna cotta

A panna cotta sokkal bonyolultabb édességnek mutatja magát, mint amilyen valójában. Azon kívül pedig, hogy végtelenül egyszerű, kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését: ...

Lakos Benedek

Házi túrórudi

A Túró Rudi, avagy a csokoládémázzal bevont, klasszik túrós rolád igazi hungarikum, és kicsik-nagyok kedvence. Sajnos, mint minden más, ez is egyre drágább az emelkedő árak miatt, de a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!