Sós túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tortához
-
63g tehéntúró92 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g krémsajt31 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
4g zsemlemorzsa15 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére fűszervaj
-
19g vaj134 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
488
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tortához
-
500g tehéntúró735 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére fűszervaj
-
150g vaj1076 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
3904
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tortához
-
31.3g tehéntúró46 kcal
-
27.5g tojás35 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
6.3g krémsajt16 kcal
-
6.3g sajt22 kcal
-
1.9g zsemlemorzsa7 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére fűszervaj
-
9.4g vaj67 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
244
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 971.5 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 109.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
488
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.2 g
Zsír
-
Összesen 327.5 g
-
Telített zsírsav 175 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7772.4 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 1417 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 2241 mg
-
Nátrium 1427 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 875.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2645 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 339 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 1214 mg
-
Retinol - A vitamin: 2610 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1954 micro
Összesen
3904
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.8 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tortához
- A cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
- Atúrót áttörjük és összekeverjük a tojások sárgájával.
- A sajtokkal és az olvasztott vajjal elkeverjük, majd fűszerezzük.
- Zsemlemorzsával sűrítjük.
- Legvégül a tojáshabot óvatosan a masszához keverjük.
- Forró sütőbe helyezzük, pár perc múlva takarékra állítva lassan sütjük.
- Akihűlt tésztára kenjük a még lágy fűszervajat.
- Amennyiben hidegen adjuk, úgy néhány órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
A tetejére fűszervaj
- A hagymát lereszeljük, pár deka vajon kicsit megszelídítjük.
- A tűzről levéve tovább kevergetjük.
- Amikor már langyos, hozzákeverjük a többi vajat, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
- Legvégül a megvágott petrezselyemzöldet adjuk hozzá.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 303
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 31200
- Feltöltés dátuma: 2008. december 31.
Ajánló
Adhatjuk hidegen az esti partin vagy előételnek; bedobhatjuk pár percre a forró sütőbe, hogy ráolvadjon a vaj, így is remek! Meleg előételnek számtalan mártással szolgálható: spenóttal, hagymamártással, zöldfűszeres- vagy snidlingmártással, akár szardella-, vagy gyümölcsmártásokkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Harmathy Ildikó
313 recept
Szilveszterkor kínált valaki egyszer egy túrótortával, ami nem édes volt. Ebből fejlődött ez az egészen semleges ízű túrótorta sokoldalú felhasználásra.