r
Nosalty Logó

Sós túrótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Sós túrótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tortához

A tetejére fűszervaj

488
Kalória
20.7g
Fehérje
8.4g
Szénhidrátok
40.9g
Zsír
109.4g
Víz
262.6g
Koleszterin
497.5mg
Rost
4.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tortához

A tetejére fűszervaj

Összesen 488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tortához

A tetejére fűszervaj

Összesen 3904 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tortához

A tetejére fűszervaj

Összesen 244 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.5 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    327.5 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7772.4 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    875.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1954 micro
Összesen 3904 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. A cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
  2. Atúrót áttörjük és összekeverjük a tojások sárgájával.
  3. A sajtokkal és az olvasztott vajjal elkeverjük, majd fűszerezzük.
  4. Zsemlemorzsával sűrítjük.
  5. Legvégül a tojáshabot óvatosan a masszához keverjük.
  6. Forró sütőbe helyezzük, pár perc múlva takarékra állítva lassan sütjük.
  7. Akihűlt tésztára kenjük a még lágy fűszervajat.
  8. Amennyiben hidegen adjuk, úgy néhány órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

A tetejére fűszervaj

  1. A hagymát lereszeljük, pár deka vajon kicsit megszelídítjük.
  2. A tűzről levéve tovább kevergetjük.
  3. Amikor már langyos, hozzákeverjük a többi vajat, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
  4. Legvégül a megvágott petrezselyemzöldet adjuk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Szilveszterkor kínált valaki egyszer egy túrótortával, ami nem édes volt. Ebből fejlődött ez az egészen semleges ízű túrótorta sokoldalú felhasználásra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!