r
Nosalty Logó

Sós teasütemény 4.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sós teasütemény 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2293.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 4286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit robotgéppel összedolgozzuk (lehet kézzel is: a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd meheta a többi hozzávaló is).
  2. Másfél cm magas téglalap alakúra formázzuk, tetejét éles késsel 2x2 cm-es kockákra behálózzuk, de NEM vágjuk el a tésztát.
  3. Hűtöben egy órát pihentetjük, mélyhűtőben elég fél óra is.
  4. Tegyük a téglalapotsütőpapíros tepsibe, miután kivettük a hűtőből.
  5. Kenjük meg tojássárgájával, majd szórjuk meg mákkal, szezámmaggal vagy akár sajttal, lenmaggal.
  6. Ezután vágjuk fel a vonalak mentén, süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 512
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 57923
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

Kitűnő vendégváró sós falatok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám nyugdíjas búcsúztatójára készült sok finomság közül az egyik ez volt. Puha, omlós, sós süti még másnap is:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...