r
Nosalty Logó

Sós-sajtos rudacskák Diakától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
diaka74
Sós-sajtos rudacskák Diakától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    376.5 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10931.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    6210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 5552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk.
  2. Lisztezett munkafelületen kb. 2 mm-esre nyújtjuk, a széleit levágjuk úgy, hogy egyforma rudakat tudjunk belőle csinálni.
  3. Megkenjük a tetejét tojásfehérjével, majd késsel, vagy derelyevágóval egyforma rudakra vágjuk.
  4. Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük és először meghintjük egy kis piros paprikával, majd ízlés szerint megszórjuk a rudak tetejét sajttal, szezámmaggal, köménnyel, stb....
  5. 200 fokon kb 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2513
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
diaka74 24 recept

Gyorsan kész van, és még gyorsabban el is fogy :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...