r
Nosalty Logó

Sós perec vagy bajor sörperec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sós perec vagy bajor sörperec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A csurgatáshoz

Összesen 1473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A csurgatáshoz

Összesen 5892 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A csurgatáshoz

Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5116.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    4356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20466.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    17424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    927 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    715 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 5892 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csurgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az élesztőt, megvárjuk, míg felfut.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. Sima tésztává dolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk.
  3. Ceruzavékony rudakat sodrunk belőle, és perecformára hajtjuk. Megkenjük a tojással és kikent, lisztezett tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, amikor elkezd színesedni, kivesszük és megcsorgatjuk őket a lisztes-sós-vizes masszával. Amikor szép színt kapnak, és a massza is megkötött, kivesszük a sütőből.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 51054
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 25.

Ajánló

Baráti beszélgetések kísérője, illetve bármilyen alkoholos ital tökéletes „szivacsa”. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb története. Elkészítettünk először fél adagot... Még aznap este elfogyott. Elkészítettünk másodjára egy teljes adagot... Az még a másnapot kibírta, utána viszont elfogyott. :)

Hozzávalók

A tésztához

A csurgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...