Sós kifli Helena konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
25g tej14 kcal
-
19g joghurt11 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
1g só0 kcal
-
31g vaj224 kcal
A tetejére
Összesen
602
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1302.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 974 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
602
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.1 g
Zsír
-
Összesen 233.3 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1097 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10417.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 292 mg
-
Kálcium 670 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1414 mg
-
Nátrium 7796 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 561.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 400.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1983 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 661 micro
-
Kolin: 585 mg
-
Retinol - A vitamin: 1950 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 856 micro
Összesen
4815
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- 1 dl meleg tejbe beletesszük az 1 kk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
- Kenyérsütőbe belekészítjük a tojást, tejet, joghurtot, sót, lisztet, majd amikor felfutott az élesztőnk, ráöntjük és alaposan kikevertetjük. Kelesztjük legalább 40 percig.
- Kiöntjük a kelt tésztánkat, 6 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk mind a 6 -ot.
- Az elsőt megkenjük vajjal, lefedjük a 2. lappal, megint vajat kenünk, befedjük a 3. tésztával, megint vaj, addig folytatjuk, míg az utolsóval befedjük.
- A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk, és 16 részre vágjuk .
- A háromszöget a szélesebb felével feltekerjük a spicc felé. Kelesztjük 40 percet.
- Tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk tengeri sóval és köménymaggal.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 275
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 42801
- Feltöltés dátuma: 2012. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
helena26
458 recept
Nagyon finom és ügyesen készen van, hiszen a kenyérsütő a java munkát elvégzi helyettem. Nekem csak a nyújtás, formázás marad. A vajat ízesíthetjük fokhagymával. Én már sütöttem fokhagymásan, és nagyon ízlett a családnak.