r
Nosalty Logó

Sós kekszkockák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Sós kekszkockák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2516 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7056.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1152 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    3809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2516 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez keverjük a sütőport és a sót, azután 6 dkgzsírral, tojással és a tejjel összegyúrjuk.
  2. A tésztát papírvékonyra kinyújtjuk és a többi felolvasztott meleg zsírral vékonyan megkenjük, majd összehajtogatjuk. Hajtogatás: a tészta kb 1/3-t felhajtjuk és erre a 3. harmadot le, ezután ezt ismételjük jobbról balra és balról jobbra.
  3. Az összehajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk, zsírozzuk és hajtogatjuk, ezt ötször ismételjük.
  4. Az utolsó hajtogatás után 2 mm vastagra kinyújtjuk, villával sűrűn megszurkáljuk, derelyevágóval 2 cm-es csíkokat vágunk és felkockázzuk.
  5. A kockák közepébe 1-1 mogyorót nyomunk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200°-on világossárgára sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10854
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 14.

Ajánló

Zárt dobozban nagyon sokáig eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon régi szakácskönyvben akadtam erre a receptre, ami szerint ez az angolok kedvenc sós sütije. Annyit változtattam rajta, hogy egy-egy fél sós mogyorót dugtam a kekszek közepébe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...