Sós karamellás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Pitetészta
-
40g finomliszt146 kcal
-
8g mandula44 kcal
-
17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g vaj197 kcal
-
0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g víz0 kcal
Karamell
-
75g cukor290 kcal
-
25g víz0 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
0g só0 kcal
Ganache krém
-
30g habtejszín88 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
Tálalás
-
0g só0 kcal
Összesen
1224
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Pitetészta
-
160g finomliszt582 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
68 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g víz0 kcal
Karamell
-
300g cukor1161 kcal
-
100g víz0 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
0g só0 kcal
Ganache krém
-
120g habtejszín350 kcal
-
120g étcsokoládé655 kcal
Tálalás
-
0g só0 kcal
Összesen
4897
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Pitetészta
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
2.4g mandula14 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.7g vaj62 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.2g víz0 kcal
Karamell
-
23.6g cukor91 kcal
-
7.9g víz0 kcal
-
9.4g habtejszín28 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
0g só0 kcal
Ganache krém
-
9.4g habtejszín28 kcal
-
9.4g étcsokoládé52 kcal
Tálalás
-
0g só0 kcal
Összesen
385
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 70.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 486 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
1224
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 283.8 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 843 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2318.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 576 g
-
Cukor 417 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 343.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1981 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 1943 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 461 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
4897
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
385
kcal
Hozzávalók
Pitetészta
-
160 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
50 g cukor
-
1 csipet só
-
110 g vaj
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 db tojás
Karamell
-
100 g víz
-
120 ml habtejszín
-
70 g vaj
-
1 csipet só
Ganache krém
-
120 ml habtejszín
-
120 g étcsokoládé
Tálalás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Pitetészta
- A száraz anyagokat egy tálban kimérjük, és jól összekeverjük.
- Majd hozzáadjuk a vajat, és a száraz anyagokkal morzsás állagúra összedolgozzuk.
- A tojást 1-2 kiskanál vízzel, vaníliával összekeverjük, és a tésztába gyúrjuk. A tészta állagán látszik, hogy mennyi víz szükséges.
- Frissen tartó fóliában csomagoljuk, és 30 percig hűtőben hűtjük.
- 28 cm átmérőjű piteformára kinyújtjuk és beleformázzuk. Villával megszurkáljuk.
- Egy sütőpapírt összegyűrünk, rátesszük a tésztára, megtöltjük rizzsel (kb. 300 g), és úgy sütjük 200 fokon 15 percig, egyfajta vakon sütést hajtunk végre. Majd leszedjük a sütőpapírt és a rizst a tetejéről, és további 15 percet sütjük.
- Ha nincs kiemelhetős piteformánk, akkor még sütés előtt, sütőpapírból alkothatunk széles csíkokat, azt keresztbe tesszük a piteformába úgy, hogy kilógjon a vége. A forma aljának megfelelő kör alakot kivágunk a sütőpapírból, és a forma aljába beleigazítjuk. Erre tesszük a kinyújtott tésztát. Így gond nélkül kiemelhetjük a megsült és kihűlt piténket a formából.
Karamell
- 300 g cukort és a 100 g vizet egy megfelelő edénybe tesszük, és közepes hőfokon karamellt alkotunk. Kb. bézs színű legyen.
- Levesszük a tűzről, és hozzáöntjük folyamatosan kevergetve óvatosan a 120 ml tejszínt.
- A tűzön tovább kevergetjük, majd amikor már egyneművé alkottuk, akkor a 70 g vajat is és a csipet sót is hozzáadjuk.
- Kicsit hűtjük, majd a pitetésztába öntjük. A forma mozgatásával egyenletesen elosztjuk. 2-3 óráig hűtőben hűtjük.
Ganache krém
- 120 ml tejszínt fölmelegítünk, a darabokra tört étcsokira öntjük, és fölolvasztjuk benne, egynemű krémet alkotunk.
- Majd ráöntjük a karamell tetejére, és egyenletesen, szintén a forma mozgatásával, elosztjuk rajta. Pár órát hűtjük.
- Tálaláskor Fleur de Sel - tengeri sóval megszórjuk. A só egy nagyon különlegest ízt ad.
- Jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4602
- Feltöltés dátuma: 2018. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Nagyon finom pitét alkotunk ezzel a recepttel. Szinte, ameddig tart a sütiből, csak vágjuk le a vékony szeleteket belőle, mert nem lehet abbahagyni az evését. Salted Caramel Tarte, forrás lehet pl. Baceklub