r
Nosalty Logó

Sós karamellás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Sós karamellás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pitetészta

Karamell

Ganache krém

Tálalás

1224
Kalória
11.9g
Fehérje
144g
Szénhidrátok
70.9g
Zsír
86g
Víz
210.8g
Koleszterin
6.7g
Rost
104.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pitetészta

Karamell

Ganache krém

Tálalás

Összesen 1224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pitetészta

Karamell

Ganache krém

Tálalás

Összesen 4897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pitetészta

Karamell

Ganache krém

Tálalás

Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    343.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1943 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 4897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

Pitetészta

  1. A száraz anyagokat egy tálban kimérjük, és jól összekeverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a vajat, és a száraz anyagokkal morzsás állagúra összedolgozzuk.
  3. A tojást 1-2 kiskanál vízzel, vaníliával összekeverjük, és a tésztába gyúrjuk. A tészta állagán látszik, hogy mennyi víz szükséges.
  4. Frissen tartó fóliában csomagoljuk, és 30 percig hűtőben hűtjük.
  5. 28 cm átmérőjű piteformára kinyújtjuk és beleformázzuk. Villával megszurkáljuk.
  6. Egy sütőpapírt összegyűrünk, rátesszük a tésztára, megtöltjük rizzsel (kb. 300 g), és úgy sütjük 200 fokon 15 percig, egyfajta vakon sütést hajtunk végre. Majd leszedjük a sütőpapírt és a rizst a tetejéről, és további 15 percet sütjük.
  7. Ha nincs kiemelhetős piteformánk, akkor még sütés előtt, sütőpapírból alkothatunk széles csíkokat, azt keresztbe tesszük a piteformába úgy, hogy kilógjon a vége. A forma aljának megfelelő kör alakot kivágunk a sütőpapírból, és a forma aljába beleigazítjuk. Erre tesszük a kinyújtott tésztát. Így gond nélkül kiemelhetjük a megsült és kihűlt piténket a formából.

Karamell

  1. 300 g cukort és a 100 g vizet egy megfelelő edénybe tesszük, és közepes hőfokon karamellt alkotunk. Kb. bézs színű legyen.
  2. Levesszük a tűzről, és hozzáöntjük folyamatosan kevergetve óvatosan a 120 ml tejszínt.
  3. A tűzön tovább kevergetjük, majd amikor már egyneművé alkottuk, akkor a 70 g vajat is és a csipet sót is hozzáadjuk.
  4. Kicsit hűtjük, majd a pitetésztába öntjük. A forma mozgatásával egyenletesen elosztjuk. 2-3 óráig hűtőben hűtjük.

Ganache krém

  1. 120 ml tejszínt fölmelegítünk, a darabokra tört étcsokira öntjük, és fölolvasztjuk benne, egynemű krémet alkotunk.
  2. Majd ráöntjük a karamell tetejére, és egyenletesen, szintén a forma mozgatásával, elosztjuk rajta. Pár órát hűtjük.
  3. Tálaláskor Fleur de Sel - tengeri sóval megszórjuk. A só egy nagyon különlegest ízt ad.
  4. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Nagyon finom pitét alkotunk ezzel a recepttel. Szinte, ameddig tart a sütiből, csak vágjuk le a vékony szeleteket belőle, mert nem lehet abbahagyni az evését. Salted Caramel Tarte, forrás lehet pl. Baceklub

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!