Sós–borsos fonott kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
430
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
2146
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
53.5g finomliszt195 kcal
-
16g tej9 kcal
-
21.4g joghurt13 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
1.1g tej1 kcal
Összesen
229
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
430
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4726.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 2968 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 272.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
2146
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
-
500 g finomliszt
-
150 ml tej
-
200 g joghurt
-
7 g instant élesztő
-
1 tk cukor
-
1 tk só
-
0.5 tk bors
Elkészítés
- A tejet megmelegítjük, hogy langyos legyen. Elkeverjük benne a cukrot, majd az élesztőt és hagyjuk felfutni kb. 15 percig.
- A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és alaposan elkeverjük egymással.
- Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd hozzáadjuk a joghurtot és dagasztógépben 10 percig keverjük. Kézzel utána érdemes alaposan átgyúrni.
- Ha kész, meleg helyre rakjuk keleszteni kb. 60 percig. A tésztát 8 részre osztjuk.
- Egy-egy adagból hosszú hengert formázunk, függőlegesen az asztalra fektetjük. A felső szárát a kis hurka közepéig nyolcas alakban lehúzzuk, majd a henger alatt áthúzva bedugjuk a végét a kis lyukba, ami keletkezett. Ugyanezt megismételjük a másik, alsó szárával is.
- Ha készen van a fonás, egy tojást egy evőkanál tejjel és egy kis sóval felverünk, majd ecset segítségével lekenjük a tésztát. A tetejére frissen őrölt bors kerül. A sütőt 150 C fokra melegítjük, majd mehet bele a kalácsunk 15-20 percre.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 451
- Feltöltés dátuma: 2022. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Takács Kriszti
133 recept