r
Nosalty Logó

Sörrel készült korpás-krumplis öregtészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nihonka
Sörrel készült korpás-krumplis öregtészta
adag
Előkészítés
perc
sörös
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2875.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 1759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Én kenyérsütőgépben készítem el a tésztát mindig, akinek nincs, kénytelen lesz manuálisan megoldani. Én nem szoktam sosem felfuttatni az élesztőt, szeretem egyszerűen megoldani.
  2. A kenyérsütőgép leírása szerint a folyékony hozzávalókat készítjük bele először, aztán jöhetnek a száraz alapanyagok, liszt, korpa, cukor, só, összetört főtt burgonya, stb. A legvégén a tetején a lisztbe készítsünk egy kisebb mélyedést, és abba szórjuk az élesztőt.
  3. A többit már a gépre bízzuk, hogy jól összedolgozza a tésztát, én kb. 15 percig szoktam. Ha már egy gombóccá gyúrta, átrakjuk a tésztát egy nagyobb tálba, melyet vékonyan kiolajozhatunk, így nem ragad majd bele. Jó mélyet válasszunk, mert nekem megesett, hogy kikelt a tálból.:-)
  4. Ezek után letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk bugyogni, kelni a tésztát legalább fél napig. Ezután tárolódobozban vagy kiolajozott fagyasztózacskóban tároljuk a hűtőben, amíg fel nem használjuk. Én már akár másnap is használom, nem mindig várok 1 hétig vele...
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 866
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 31.

Ajánló

A tésztát le is lehet fagyasztani, úgy is működik a dolog. Én volt, hogy 2 hétig is tároltam a hűtőben, teljesen jó volt a tészta.

Receptkategóriák

Sörrel készült korpás-krumplis öregtészta
Nihonka 340 recept

Szerettem volna kipróbálni, hogy sörrel is működik-e a dolog, hát gyönyörű tésztám keletkezett, melyből mennyei kifliket sikerült készítenem. Megpróbáltam egészséges hozzávalókból összeállítani, mivel számomra fontos, hogy mit eszünk. Az a tapasztalatom, hogy a liszttől is függ a folyadék mennyisége, ezért ha szükséges, 1-2 ek folyadékot utólag is hozzáadhatunk, ha netán kívánja a tészta. Egy rugalmas, nem folyós állagot kell kapnunk, így lesz tökéletes péksüteményünk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...