Sörös mustáros csülök pataki tálban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
333g sertéscsülök463 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
167g sör72 kcal
Összesen
793
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g sertéscsülök1390 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
500g sör215 kcal
Összesen
2378
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
62.4g sertéscsülök87 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
31.2g sör13 kcal
Összesen
148
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 919.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 319.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
793
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.1 g
Zsír
-
Összesen 171.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2758.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1558 mg
-
Nátrium 736 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 958.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
2378
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 ek mustár
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál porcukor
-
0.5 l sör
Elkészítés
- Egy csészében összekeverjük az olajat, a mustárt és a fűszereket (a sóval óvatosan, a mustár eleve kicsit sós).
- A csülköt 2-3 helyen bevágjuk a csont körül, majd alaposan bekenjük a páccal. Lefedve hűtőbe tesszük egy napra.
- A húst a beáztatott pataki tálba helyezzük, aláöntjük a sört, majd betesszük a még hideg sütőbe. Fél óra alatt fokozatosan 200 fokra hevítjük. Így sütjük további 1 órán át.
- Az 1 óra elteltével megfordítjuk a húst, és sütjük tovább még egy órán át.
- Az újabb 1 óra elteltével levesszük a tál felső részét. A húst újra megfordítjuk. Ha a sör nagyon lemosta a fűszereket, kevés sóval még megszórjuk. Rászitáljuk a porcukrot. Visszatesszük 15-20 percre pirulni (fedő nélkül).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 165 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 304
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 60976
- Feltöltés dátuma: 2014. július 02.
Ajánló
Kenyérrel, mustárral és savanyúsággal isteni, nem kiált ,,rendes" köretért.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kevés olyan étel van, amihez hajlandó vagyok elővenni a pataki tálat (áztatás, fokozatos melegítés és társai miatt), de ezúttal megérte. A receptben szereplő porcukortól ne idegenkedjünk, nem lesz tőle édes sütemény a húsunkból, csak ropogósabb lesz a külseje. ;)