r
Nosalty Logó

Sörös mustáros csülök pataki tálban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Sörös mustáros csülök pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 793 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2378 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 793 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2758.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2378 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy csészében összekeverjük az olajat, a mustárt és a fűszereket (a sóval óvatosan, a mustár eleve kicsit sós).
  2. A csülköt 2-3 helyen bevágjuk a csont körül, majd alaposan bekenjük a páccal. Lefedve hűtőbe tesszük egy napra.
  3. A húst a beáztatott pataki tálba helyezzük, aláöntjük a sört, majd betesszük a még hideg sütőbe. Fél óra alatt fokozatosan 200 fokra hevítjük. Így sütjük további 1 órán át.
  4. Az 1 óra elteltével megfordítjuk a húst, és sütjük tovább még egy órán át.
  5. Az újabb 1 óra elteltével levesszük a tál felső részét. A húst újra megfordítjuk. Ha a sör nagyon lemosta a fűszereket, kevés sóval még megszórjuk. Rászitáljuk a porcukrot. Visszatesszük 15-20 percre pirulni (fedő nélkül).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 165 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 60774
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 02.

Ajánló

Kenyérrel, mustárral és savanyúsággal isteni, nem kiált ,,rendes" köretért.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevés olyan étel van, amihez hajlandó vagyok elővenni a pataki tálat (áztatás, fokozatos melegítés és társai miatt), de ezúttal megérte. A receptben szereplő porcukortól ne idegenkedjünk, nem lesz tőle édes sütemény a húsunkból, csak ropogósabb lesz a külseje. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...