r
Nosalty Logó

Sörös-mézes-mustáros csülök

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
_zso2
Sörös-mézes-mustáros csülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
sörös
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3008.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felszeljük, felét beletesszük egy nagy sütőtálba, aminek van fedele (én egy öntöttvas lábast használok, nagyon jó sütni benne). Ha nincs fedős tálunk, akkor használjunk alufóliát.
  2. A csülök bőrét megirdaljuk, jól megsózzuk, borsozzuk (kézzel belemasszírozod a cuccot a vágatokba). Rátesszük a hagymára. A maradék hagymát köré tesszük. Ráöntjük az egész kólát, meg a fél sört, be a sütőbe 150 fokra. Először bent hagyjuk egy jó fél órát, hogy átmelegedjen az egész, ekkor kivesszük, meglocsoljuk a saját levével, majd nyomunk rá egy kis mézzel elkevert mustárt, amit tollal elkenünk az egészen. Vissza a sütőbe.
  3. Ismételjük, 15-20 percenként, míg a csülök teteje nem kezd el teljesen átpárolódni a saját levétől, (észre fogod venni, mert szépen pirulni kezd, még a párolás ellenére is). Ekkor megfordítjuk a csülköt, hogy ami eddig a lében főtt, az most párolódni kezdjen, és azt a felét is elkezdjük kezelni a mézes-mustáros szósszal. Még mindig visszatesszük rá a fedőt.
  4. Amikor már a másik oldala is kezd teljesen puha lenni, levesszük róla a fedőt, és úgy sütjük tovább. Ha sok a leve, lemerjük róla, ha kevés, akkor öntsünk rá még egy kis sört.
  5. Akkor van kész, ha megfogva a csülök csontot, azt ki tudjuk húzni a húsból. Addigra jó ropogós lesz a bőre is.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40x20
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 7322
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 15.

Ajánló

Én idehaza fűszeres sült krumplival és tormával tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendszeresen készítünk itthon prágai ízeket idéző csülköket. Ezt legutóbb volt alkalmam megtapasztalni, fejenként 1 - 1.5 kilós csülköt szolgálnak fel. Csehországban köret általában nincs, savanyút és tormát esznek hozzá, és persze, a ház sörét isszák. Elkészítése egyszerű, jóformán semmiféle szakértelmet nem igényel. Egészségetekre!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...