r
Nosalty Logó

Sörös-mézes-mustáros csülök

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
_zso2
Sörös-mézes-mustáros csülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
sörös
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3008.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felszeljük, felét beletesszük egy nagy sütőtálba, aminek van fedele (én egy öntöttvas lábast használok, nagyon jó sütni benne). Ha nincs fedős tálunk, akkor használjunk alufóliát.
  2. A csülök bőrét megirdaljuk, jól megsózzuk, borsozzuk (kézzel belemasszírozod a cuccot a vágatokba). Rátesszük a hagymára. A maradék hagymát köré tesszük. Ráöntjük az egész kólát, meg a fél sört, be a sütőbe 150 fokra. Először bent hagyjuk egy jó fél órát, hogy átmelegedjen az egész, ekkor kivesszük, meglocsoljuk a saját levével, majd nyomunk rá egy kis mézzel elkevert mustárt, amit tollal elkenünk az egészen. Vissza a sütőbe.
  3. Ismételjük, 15-20 percenként, míg a csülök teteje nem kezd el teljesen átpárolódni a saját levétől, (észre fogod venni, mert szépen pirulni kezd, még a párolás ellenére is). Ekkor megfordítjuk a csülköt, hogy ami eddig a lében főtt, az most párolódni kezdjen, és azt a felét is elkezdjük kezelni a mézes-mustáros szósszal. Még mindig visszatesszük rá a fedőt.
  4. Amikor már a másik oldala is kezd teljesen puha lenni, levesszük róla a fedőt, és úgy sütjük tovább. Ha sok a leve, lemerjük róla, ha kevés, akkor öntsünk rá még egy kis sört.
  5. Akkor van kész, ha megfogva a csülök csontot, azt ki tudjuk húzni a húsból. Addigra jó ropogós lesz a bőre is.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40x20
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7290
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 15.

Ajánló

Én idehaza fűszeres sült krumplival és tormával tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendszeresen készítünk itthon prágai ízeket idéző csülköket. Ezt legutóbb volt alkalmam megtapasztalni, fejenként 1 - 1.5 kilós csülköt szolgálnak fel. Csehországban köret általában nincs, savanyút és tormát esznek hozzá, és persze, a ház sörét isszák. Elkészítése egyszerű, jóformán semmiféle szakértelmet nem igényel. Egészségetekre!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk