Sörön sült csirke
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Jucush
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
833
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
3330
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.4 g
Zsír
-
Összesen 62.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 355.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
833
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 205.4 g
Zsír
-
Összesen 249 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3100.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1689 mg
-
Nátrium 792 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1420.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 704 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
3330
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az olajban összekeverjük a fűszereket és a hagymákat. Hozzávetőleg kétharmadával megkenjük a megtisztított egész csirkét.
- Az alaposan megmosott fél literes dobozos sört kinyitjuk, kiöntünk belőle kb 1,5 dl-t a megmaradt olajos páchoz (sülés közben ezzel fogjuk kenegetni a csirkét).
- A bepácolt csirkét ráültetjük a sörös dobozra, és tűzálló tálba állítjuk. Kevés vizet öntünk alá, előmelegített sütőbe toljuk sülni. A sütés végéig folyamatosan kenegetjük a megmaradt fűszeres-sörös páccal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12056
- Feltöltés dátuma: 2014. október 29.
Ajánló
Krumplipüré, párolt rizs egyaránt illik hozzá, bár számomra kiváló önmagában egy salátával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jucush
8 recept
Páromnak nagy kedvence a bevásárló központokban kapható grillcsirke. Ezt a receptet azért próbáltam összehozni, hogy valami hasonló "süljön" ki belőle, csak sokkal természetesebb hozzávalókból. A sörtől nagyon zamatos, omlós lesz a csirke húsa belülről, kívülről pedig nagyon jól meg tud pirulni.